0 Läs mer >>
Ni känner väl igen det klyschiga ordspråket; den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Ofta stämmer det kanske men är man otålig som jag och vill att allt kul och inspirerande ska hända precis just nu så är det en lite tråkig och stressande inställning.
 
 
Men som ni ser själva så fick jag bildbevis under en promenad häromkvällen, för på vägen upp till himlen är det tydligen bara tillåtet att köra i trettio... Ha en fortsatt bra kväll och en underbar fredag!
 
 
/Sofie

Den som väntar på nåt...

0 Läs mer >>
 
När vi köpte hus för fem år sedan förtrollades vi av husets charm och lyssnade inte alls på de som sa att läget är viktigt, kanske till och med viktigast... Nu med facit i hand ligger vårt underbara, charmiga hus i Blekinge ute till försäljning och vi trivs som fisken i vattnet i vår hyresrätt i fantastiska Åre.
 
 
För visst är det ju så att en bostad kan man oftast förändra efter sin smak och sina behov. Men läget; omgivningen, naturen och de behov man har för att kunna genomföra sina fritidsintressen är inte på samma sätt förändringsbart. Visst är det viktigt att man är lycklig i sitt hem, men ännu viktigare att man har lyckokänslorna nära till hands även utanför hemmets fyra väggar.
 
 
Så efter att ha lärt av eget misstag har jag nu anslutit mig till skaran som med allvarlig min håller med om att; läget är viktigt, viktigast av allt. Innan man skriver en lista med önskemål för sitt nya hem så bör man skriva en lista med önskemål vad gäller omgivningen. Kort och gott; bli inte förblindad av bilderna inifrån ett hus utan se till att bli förälskade i läget.
 
Eftermiddagen bjöd på magisk himmel över Åre Fjällby. Jag plockade fram kameran, njöt och gillade läget...
 
/Sofie

Läget betyder allt

0 Läs mer >>
Jag älskar mönster och gärna motiv från naturen. Blommor är den klara favoriten men även vackra bilder på djur gör mig svag. Så när jag hittade den här fina väggklockan på Rusta, strax efter att vår klocka åkt i golvet en gång för mycket, så blev jag lite småförälskad.
 
 
Den var väldigt fin redan när jag köpte den. Men visarna på klockan var nästan omöjliga att se, om du inte stod precis inpå den, och både jag och sambon var lite smått irriterade efter ett par dar. Ni förstår säkert vad jag menar.
 
 
Bild lånad från rusta.se
 
Väggklockor är ofta ganska lätta att plocka bort "glaset" ifrån och eftersom jag älskar motivet i bakgrunden så var det visarna som fick sig en makeover. Jag valde att hålla mig till naturtemat och klippte helt enkelt ut två gröna blad från ett blommigt tyg, Dessa satte jag sedan försiktigt fast med klister på de ursprungliga visarna.
 
 
Nu är klockan både fin och personlig och det är inga problem att se vad klockan är. Testa att göra din egen personliga väggklocka om du tröttnat på den du har eller inte hittar nån som passar. Det behövs inte så stora förändringar för att det ska bli stor skillnad.
 
/Sofie
 

DIY- Väggklocka

2 Läs mer >>
Med denna fina motiveringen har Annika Nilsson vunnit presentkortet på 200 kr hos Belysningsdesign: 
 
Har alltid drömt om en kristallkrona! När jag var liten så var det prinsessklänningar som gällde och jag drömde om att få bo i ett slott! Numera springer jag inte omkring i prinsessklänningar, och har för länge sedan gett upp drömmen om att få bo i ett riktigt prinsesslott, men drömmen om en vacker kristallkrona lever kvar ;) Jag tror faktiskt att livet skulle bli ännu roligare om jag fick njuta av en fin prinsesskristallkro...förlåt kristallkrona i vårt vardagsrum som annars är väldigt alldagligt. Och dessutom har en gammal IKEA-lampa som jag hittat i soprummet, som taklampa.... 
 
 
 http://www.belysningsdesign.se/markslojd-ryholm-kristallkrona
 
Grattis Annika!
Även om jag tror att en IKEA-lampa från soprummet mycket väl kan vara en riktig skatt så anser jag att man aldrig ska ge upp en dröm utan att försöka förverkliga åtminstone en liten del utav den. Våga tro på att era drömmar faktiskt går att genomföra, våga ta lite risker för att nå era mål. Det värsta som kan hända är att det misslyckas men då kommer ni aldrig att kunna tänka; varför försökte jag inte när jag hade chansen...
Drömmar som din Annika kan ju dock vara lite i tuffaste laget att få igenom :), men en liten del är ju ett steg på vägen och kan göra att man känner sig fantastiskt nöjd efteråt!
Tack alla som deltog i tävlingen och skrev så fina motiveringar! Hoppas ni fortsätter kika in på min blogg och kommentera gärna mina inlägg även i fortsättningen. Fortsatt trevlig helg!
 
 
 
Denna skönhet fick två fina motiveringar! Länk till denna, lampan ovan och flera finingar finner ni i kommentarsfältet under inlägget Tävla om presentkort hos belysningsdesign!
 
 
/Sofie

...och vinnaren är!

0 Läs mer >>
 
Alla har blivit badtokiga här i Jämtland nu när vattnet blivit varmt för en gångs skull! Och vi är ju inte sämre vi såklart utan tar alla chanser till bad och strandmys.
 
 
Efter två svettiga dagar i verkstan med spraymålning och slipande så avslutades gårdagen återigen vi Tegeforsen. Sonen simmade lyckligt runt på det djupa med simbälte och armpuffar. Det är så underbart när man vågar nåt nytt!
 
 
Idag bestämde jag mig för att ta ledigt från spray och slip och istället tillbringa hela dagen på stranden med familj goda vänner. En fantastiskt bra idé. Det blev en tur till Havsdoan, en barnvänlig badstrand mellan Järpen och Mörsil, som vi tidigare aldrig besökt. Mygg och knottfritt var det och trots att åskan mullrade i bakgrunden en stund så höll sig vädret strålande. På vägen hem besökte jag och lillan Kupan i Järpen och gjorde flera textilfynd. Med andra ord så har vi haft en kanondag (med massor utav bad)!
 
/Sofie

Bara massor utav bad!

0 Läs mer >>
Idag har jag kört vattenbaserat i värmen hela dagen. I verkstan har jag testat en ny vattenbaserad sprayfärg. Jag blev extremt nöjd över resultatet och den var väldigt lätt att arbeta med. MTN Water based heter färgen och finns i 50 olika nyanser och två lacker. Nyansen på stolen heter RV-177 Azo Yellow Deep och är ursnygg.
 
 
På lunchen anslöt jag mig till mina kollegor från Skistar som hade ordnat lunch på Åre strand. Potatissallad, lax och rostbiff avslutades med kall vattenmelon. Sen var det dags att hoppa i vattnet och njuta av svalkan, ett långt bad blev det. Lite sol och sedan ytterligare ett dopp hanns innan det var dags att åka tillbaka till verkstan och jobba ytterligare ett par timmar.
 
 
När sambon hämtat småttingarna på dagis så åkte vi och åt middagen på klipporna vid vackra Tegeforsen. Efter maten blev det bad och bus i vattnet och där stannade vi tills tröttheten gjorde sig påmind hos mina små älsklingar. En underbar (och helt vattenbaserad) dag i Åre.
 
 
Ni glömmer väl inte att vara med och tävla om presentkortet på 200 kr hos Belysningsdesign? Tävlingen avslutas på fredag.
 
/Sofie

Vattenbaserat i värme...

0 Läs mer >>
Rösten är upphittad! Dock lite hes och skrovlig. Men ack så skönt att kunna prata riktigt igen, jag kände mig helt hjälplös igår. Pratar ju vanligtvis en hel del om ni förstår...
 
 
Innan rösten rymde så hann jag med lite pyssel i köket. Jag gick loss med en av de underbara dekorplaster som jag hittade hos Broarne häromveckan. Diskmaskinen har nu fått ny stil och det känns helt rätt att kalla den pimpad. Tänk vad enkelt det är att göra något så kul. Finns ju naturligtvis mer neutrala dekorplaster om man inte vill ha en helt galen diskmaskin, men själv gillar jag ju lite galet.
 
 
När jag ändå var pågång så fick mitt lilla träskåp sig en makeover också för att matcha diskmaskinen.
Om ni blir sugna på att använda dekorplast så tänk på att det väldigt lätt blir luftbubblor under. Lägg därför på långsamt bit för bit och ha något platt, tex en bok, att trycka ut bubblor med under tiden. Kolla från olika vinklar, ibland syns bubblorna bara i ett visst ljus.
 
/Sofie

DIY- Pimpad diskmaski...

0 Läs mer >>
Har varit förkyld och lite hes i ett par dagar nu men ändå känt mig hyfsat pigg. Men idag när jag vaknade så var rösten borta. Det var mycket att göra på jobbet så jag traskade iväg ändå, men oj vad jag kände mig sliten. Varje gång jag försökte få fram ett kraxigt ord så kändes det som ett mindre fyspass. Så jag traskade hemåt igen efter en halvdag och somnade utan större problem. Nu är det dags att gå till sängs igen och rösten är fortfarande på vift. Hoppas jag hittar den i morgon.
 
 
Vacker hemväg från jobbet kan man njuta av trots sjuka. Nu är det älgört och mjölkört som står för färgprakten.
 
/Sofie

Tappad röst efterlyse...

16 Läs mer >>
 
Ljus är det viktigaste för att hemmet ska kännas mysigt och välkomnande och lampor, lampor, lampor kan man nog inte få för mycket av. Så när jag nu genomför min första tävling här på bloggen så känns det fantastiskt att jag har fått den stora äran att kunna erjuda er ett presentkort på 200 kr hos Belysningsdesign
 
 
För att ha chansen att vinna presentkortet väljer du ut en lampa hos www.belysningsdesign.se som du tycker riktigt mycket om och skriver en inspirerande motivering till varför just den lampan passar dig så bra. Klistra sedan in en länk till lampan ihop med motiveringen i kommentarsfältet till detta inlägg.
Tävlingen avslutas nästa fredag, den 25 juli, så du har alltså en hel vecka på dig, därefter väljer jag ut den härligaste motiveringen och meddelar vinnaren här på bloggen nästa helg.
 
Jag har valt ut ett par riktigt härliga bilder från www.belysningsdesign.se till detta inlägg för att ge er lite somrig inspiration.
 
Lycka till och hoppas ni får en riktigt bra helg!
 
/Sofie
 
 

Tävla om presentkort ...

0 Läs mer >>
 
Att göra det dekorativt i fönstret med hjälp av lite udda blomkrukor är både enkelt och billigt. Ta sånt som finns hemma eller hitta kul alternativ på loppis. Använd en gammal handväska så behöver inte växten planteras om. Hela krukan sätts helt enkelt ner i väskan. Konservburkar är söta att plantera små växter i.
 
 
Plåtburkar är lite av en favorit, fina kakburkar kan man hitta för några futtiga kronor på loppis. Men tänk på att dom oftast inte klarar vatten, så plantera växten i något vattentätt tex en påse, en glasburk, eller en vanlig kruka. Orkidéerna har jag satt i pastellfärgade plastburkar fyndade på loppis.
 
Läs gärna dessa tidigare inlägg för mer blomkruksinspiration; Soffhäng och presentkruka, Så bra med zebra ochJobbansökan och glasburkar.
 
/Sofie
 
 
 
 

DIY- blomkrukor

0 Läs mer >>
Måste få tipsa om att H&M Home har en del riktiga godingar på rea just nu. Bra priser i vanliga fall och nu är det ännu billigare. Jag känner mig fantastiskt köpsugen men inser att det inte är dags att göra om riktigt än. Men jag bjuder gärna er på lite härlig inspiration.
 
Alla bilder lånade från www.hm.com/se/.
 
 
 
Älskar det här fina mönstret som finns på linnekuddar och bomullsdukar som nu kan köpas till fyndpris.
 
 
Har alltid varit lite av en serienörd och tycker ju narurligtvis att det här duschdraperiet är riktigt snyggt.
 
 
Supersöta påslakanset, finns även fleeceplädar i samma mönster, blir så glad när jag ser dom.
 
Underbara kuddfodral. Jag tröttnar aldrig på fina kuddfodral, till barnens stora glädje. Dom älskar att leka och hoppa bland alla kuddar som finns i lägenheten!
 
/Sofie

Godingar på rean!

0 Läs mer >>
Jag har ändrat design på bloggen för att ni läsare ska få en bättre överblick över tidigare inlägg. Tyvärr kan bilderna från de redan skrivna inläggen hamna lite tokigt. Hoppas ni har överseende med detta och kom gärna med synpunkter på vad ni tycker om förändringen.

 
/Sofie

Ny bloggdesign

0 Läs mer >>
 
Bor man i Jämtland så är man bortskämd med många bra saker. Riktig sommar är dock inte en självklarhet här uppe i fjällen. Men nu har det varit en period med underbart väder och denna helgen har varit fantastiskt somrig. Lördagen startade med en glass på Millestgårdens lilla uteservering efter en lite runda på den fullproppade loppis som bedrivs där hela sommaren.
 
 
Därefter blev det paddling och strandmys med härliga vänner vid Åresjön. Bad, fiske, fika och inredningsmagasin (som jag optimistiskt köper med mig till stranden men aldrig hinner bläddra mer än två sidor i) avslutades med att sonen äntligen fick en större cykel som han längtat så mycket efter.
 
 
 
 
Söndagen har vi tillbringat på vår mysiga balkong och på gården där barnen lekt och vi vuxna bara slappat och njutit av sommaren och våra fina nya kaffetillbehör, kannan kommer från Nordal och kopparna är ett loppisfynd. Ibland är det så skönt att bara vara hemma.
 
Hoppas ni också haft en härlig helg i sommarsverige.
 
/Sofie

Sommarhelg i Jämtland

0 Läs mer >>
 
Ellos har redan ett jättefint sortiment av tapeter och tapetnyheterna gör iallafall inte mig besviken. Så fina! Här har jag utgått från en av mina favoriter och med hjälp av resten av Ellos nyheter klippt ihop ett "drömsovrum" som jag skulle ha sussat väldigt gott i. Underbara nyheter helt enkelt. Kika in på ellos.se och njut.
 
          
        
   
 
/Sofie
 
 
      
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
                      
 
 

Ellos nyheter ger hab...

0 Läs mer >>
 
Ikväll var det dags för årets premiärtur med kanoten och det var underbart väder med en frisk bris som mildrade värmen och jagade bort lite knott. Barnen njöt i fulla drag och till skillnad mot förra året så satt dottern som ett ljus och bara mös. Så i år kunde både jag och sambon paddla till min älsklings stora glädje. 
 
 
 
Badkrukor är vi hela familjen och förra året hoppade vi helt över det där med bad. Men i kväll var det dags; första doppet på två år! Riktigt skönt var det och sonen fick lära sig flyta med flytväst vilket han tyckte var riktigt spännande men lite läskigt. 
 
 
Tillslut blev dock knotten oss övermäktiga och vi flydde hastigt men nöjda hemåt. Det vi älskar mest av allt med Åre är att naturen finns så nära. Det räcker att man har några timmar över för att få en härlig upplevelse.
 
/Sofie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två premiärer

0 Läs mer >>
 
Jag kan inte låta bli att hänföras av de mängder av vackra blommor som växer vilt på varenda orörd slänt här i byn. Jag offrade några minuters arbete idag för att njuta och "ladda batterierna". Blommor är så vackra och sköra men samtidigt utstrålar dom så mycket kraft.
 
 
 
 
Passa på att njut när du är ute i naturen, powerwalk i all ära men ibland behöver psyket också en powerboost.
 
/Sofie

Blomkraft