2 Läs mer >>
 
Idag gick vi på tur till Lillåstugan i Ullådalen med goda vänner. Det var en jättemysig tur och de hade goda glutenfria våfflor i Lillåstugan! Jag känner mig enormt nöjd över att jag äntligen införskaffat ett par längdskidor och börjat lära mig åk. Är man från Blekinge är det inte helt naturligt att kunna åka längd...
 
 
Mina barn kommer dock att vara uppväxta på skidor av alla de slag och det känns väldigt bra. Speciellt eftersom de verkar tycka det är roligt. Eller sonen verkar iallafall tycka det är roligt, dottern är fortfarande lite för liten för att se det som en utmaning och då blir det ju mest bara jobbigt. Alltså var hon väldigt nöjd över att få åka fjällpulka med kompisen under dagens tur.
 
   
 
 
Efter en sån här trevlig strapats med härligt sällskap satt det väldigt fint med ett varmt bad (för man blir minsann lite kall efter en dag på fjället). Sen bjöd sambon på en fantastisk middag. En söndag i Åre när den är som bäst!
 
 
/Sofie

Vänner och våfflor

0 Läs mer >>
Underbart vackra Järpströmmen i fredags
 
Idag har jag äntligen inhandlat mitt säsongskort och vi har haft en underbar dag i backen tillsammans med goda vänner. Det har kommit gott om snö senaste veckorna och det behövdes. Ett fantastiskt vinterlandskap omger oss nu här i Åre. Det har varit ordentligt kallt ett tag men nu har temperaturen stigit och det är helt enkelt perfekt uteväder. Vi bor i paradiset!
 
 
Nya glasögon, semla och Djungelhuset. En perfekt dag i Östersund.
 
Igår var vi en tur till Östersund och hämtade sonens glasögon. Han har haft problem med huvudvärk i säkert ett och ett halvt år och nu visar det sig att han ser för bra. Vi ska testa glasögon i ett halvår och hoppas att huvudvärken ska försvinna. Just nu är han väldigt stolt över sina fina glasögon och så hoppas jag att det fortsätter. Alltid svårt med barn och glasögon.
 
Lunch i nya bilen vid Tegeforsen
 
Sist och minst... Jag har köpt en bil till företaget! Äntligen så slipper vi slåss med alla städsaker i privatbilen. Det blev en liten Suzuki jeep, och då menar jag liten. Jimny heter modellen och den är så fin! Fyrhjulsdrift men ändå bensinsnål. Nu kommer jag förhoppningsvis att ta mig fram till alla kunder även vintertid. Men kanske överdrev jag en liten aning när jag skulle testa fyrhjulsdriften häromdagen. Jag körde ner vid Tegeforsen för att luncha och trodde jag skulle komma upp utan problem... Jag kom inte upp utan problem... Men precis när sambon svängde ner på vägen med bogserlinan redo så lyckades jag efter en lång kamp slira mig upp för backen i djupsnön. Just då var jag besviken att det inte gick lättare. Men så här i efterhand förstår jag att det var riktigt bra jobbat av min lilla pärla. Ha, ha ibland är man lite för korkad för sitt eget bästa. Men det var iallafall en mysig lunch!
 
/Sofie

Liftkort, glasögon oc...

0 Läs mer >>
     
 
     
 
En lycklig sexåring var igår på sin första skidträning med Åre slalomklubb. Jag skulle väl snarare benämna det som egen fri åkning, i en liten utstakad bana, än som träning. Men det passar nog sexåringar perfekt och sonen älskade det; jag kommer få åka skidor varje måndagkväll mamma! Snön vräkte ner och pisten var full av lössnö. Knappliften Vargen kämpade för fullt för att få upp alla barn om och om igen och jag såg de mest fascinerande konster i liften. Barn har verkligen fantasi! Jag älskar sonens inställning när han tappade liften (själv hade jag surt tänkt att; typiskt nu trillade jag av). - Mamma, liften trillade av min rumpa! Träningen som i vanliga fall hålls i Duved var flyttad till Björnen pågrund av vädret som var, och är, väldigt blåsigt på sina håll. Själv fick jag nöja mig med djupfrysta tår och kaffesug (det var alldeles för kallt för att krångla upp termosen ur väskan). Men vilken lycka att se sin unge så nöjd och att det äntligen kommer lite ny snö! 
/Sofie

Första skidträningen

0 Läs mer >>
 
Ni bara måste kolla in på Prrint! Ett företag i Palma, Mallorca som gör urläckra tryck på gamla boksidor. Ett kul och riktigt snyggt återbruk. Jag har själv använt mig en del av gamla boksidor och gjort små tavlor och det blir väldigt fint. Testa själva eller välj något av Prrints många tryck att hänga på väggen. Jag älskar att de använder sig av mycket och klara färger men det finns även snygga tryck i svart/vitt.
 
Alla bilder är lånade från https://www.etsy.com/se-en/shop/PRRINT?ref=l2-shopheader-name
 
Själv är jag svag för alla vackra anatomibilder med blommor!
 
Lika snyggt i vardagsrummet som i barnrummet.
 
/Sofie

Ursnygga prrints!

0 Läs mer >>
En fruktansvärd huvudvärk satte stopp för kvällens städjobb och jag slukade både alvedon och ipren innan jag bäddade ner mig i sängen mellan barnen. Nu har det lättat och jag har tröstätit lite pepparkaksdeg för att jag tyckte så synd om mig själv. Tre timmars utebliven inkomst känns när man är sin egen. Tror jag ska äta lite mer pepparkaksdeg... Nä skämt åsido, men visst finns det nackdelar med att vara sin egen. Dock överväger fördelarna enormt mycket tycker jag. Nu ska jag tidsrapportera de timmar jag hann med innan huvudvärken däckade mig. Sen ska jag sova för natten så den inte kommer tillbaks igen. Kan passa på att rekommendera mitt bokföringsprogram som jag är så himla nöjd med. Varför jag är nöjd? Jo för att det är enkelt, man förstår! Det är inte helt självklart när det gäller bokföringsprogram ska ni veta! Gå in och kika på Zervant så får ni se hur det fungerar. Sov gott!
 
/Sofie
 
P.S Fick mina nya köksstolar idag så nu ska köket stylas om. Återkommer med detta projekt.
Bild lånad från Funiturebox

Huvudvärk och peppark...

0 Läs mer >>
 
 
 
I England, Bristol, sitter det en man vid namn Mark och tillverkar främst kuddfodral och lampskärmar i retrotyger under namnet Retro 68. Gå in på hans Etsybutik och låt dig inspireras. Jag vill köpa ALLT!!! Så himla fina tyger. På Etsy kan du välja att se priserna i svenska kronor och trycker man på "plus shipping" under priset så får man fram fraktkostnad. Han har även en facebooksida om ni bara vill inspireras av fina bilder. Njut!!
 
Alla bilder lånade ifrån https://www.etsy.com/se-en/shop/Retro68
/Sofie

Retro68

1 Läs mer >>
 
Efter en längre frånvaro här på bloggen är jag nu förhoppningsvis tillbaka på banan. 2015 har varit "Miljötänks" år. Miljötänk är mitt företag som nu för stunden är ett rent städföretag med fokus på miljövänliga städ. Det går jättebra och jag har fått massor av härliga kunder. Mitt närmaste mål är att skaffa en firmabil, 4wd, så att jag kan ta mig fram till kunderna på Åres vinterhala vägar och slipper leta fram städmaterialet under familjens skidor och matkassar i privatbilen. Att starta företag är ett av de bästa beslut jag någonsin tagit!
 
Pyssel i hemmet får komma i sista hand. Familjen kommer givetvis först och nyårsaftons dag tillbringade vi i Trillevallen. Dottern älskade "liftkarusellen".
 
Pyssel i hemmet får nu komma i sista hand efter familj och företag. Men tro inte att jag tappat mitt intresse! Jag kommer detta år att lägga till en ny kategori som jag kallar Retrorummet. Här kommer jag att tipsa om vart ni kan hitta återbrukad och retro inredning och ge massor av inspiration. Hoppas ni får ett riktigt fint 2016!
 
/Sofie

Gott nytt år!