0 Läs mer >>
Äntligen ska jag beställa mig en snygg termoskanna. Har dragit ut på det länge sedan den senaste gick sönder. Men nu har jag äntligen bestämt mig för den här retroinspirerade termoskannan från Nordal. Jag kunde inte bestämma mig för vilken färg, det finns så många härliga, men sambon tog ett snabbt beslut och det blir en petrolblå.
 
 
För mig som älskar dekorplast så blev lyckan total när jag hittade några riktiga guldkorn hos broarne.se som utökat sitt sortiment av just självhäftande plast. 85 kr för 45*200 cm är dessutom ett riktigt bra pris. Jag funderar nu för fullt över vad jag skulle kunna använda dessa godingar till och eftersom Broarne är en av butikerna som säljer ovannämnda kanna så blir det säkert en beställning inom kort.
 
            
 
/Sofie

Snyggt till kaffet

0 Läs mer >>
Hela familjen sitter framför tvn och tittar på pingvinerna i Happy feet. Happy feet 2 har varit en av dotterns favoritfilmer och därför setts en si så där 100 gånger (ni som har barn vet hur det är när dom fastnar för något). Men ettan ses nu för första gången och jag får lov att erkänna att ingen av oss orkar fokusera riktigt. Vi är helt enkelt en väldigt trött familj så här på söndagkvällen. Jag har jobbat hela helgen och resten av familjen har varit och badat på Holiday club med vännerna under eftermiddagen. Att bada på badhuset är superkul men oj vad det tar på krafterna! Alltså är det nu en mycket trött, gnällig och irriterad familj som försöker, men misslyckas, med att titta på denna säkert jättebra film. Vi får väl ge den en ärligare chans vid nåt annat tillfälle. Ibland måste man bara få vara lite ur balans, huvudsaken är att vi är tillsammans nu när jag jobbat hela dagen. Tur att vi har fått det så mysigt här i vardagsrummet nu när vi inte orkar röra oss härifrån.
 
 
/Sofie

Happy feet med en trö...

0 Läs mer >>
Visst är det fantastiskt trevligt när man beställer något snyggt och det visar sig vara ännu snyggare i verkligheten? Idag dök min beställning från Watt & Veke upp, en taklampskärm och en lampfot, och dom var helt enkelt toksnygga! Vårt vardagsrum känns äntligen komplett!
 
 
Lampskärmen heter Losange och är retromönstrad i en mjukt gul nyans och gjord i bomullstyg utan stativ inuti vilket gör den så där härligt "säckig och skrynklig". Lampfoten har fått sin plats i fönstret och pryds just nu av en Ikea lampskärm.
 
 
Jag älskar denna roliga skapelse som heter Goa och är gjord av gamla plåtburkar! Fantastiskt återbruk och härliga färger.
 
 
Dessa härliga fynd beställdes genom www.campadre.se som är en sida som ständigt erbjuder bra kampanjer från olika varumärken. Kika in där så kanske du också hittar ett fynd.
 
Nu blir det fredagsmys med jordgubbskräm och yatzy.
 
/Sofie

Toksnygga lampor

0 Läs mer >>
Förra sommaren fyndade jag ett läckert bord till vardagsrummet för 100 kr. Bordet visade sig vara ett designbord från 60-talet med ett värde på ett par tusen om man har tur. Men hur mycket design det än är så gillar jag bara bordets underrede, inte glasskivan. Som tur är går ju sånt alltid att lösa och hittills har skivan varit inklädd i snygg och praktisk vaxduk med hundtandsmönster. 
 
 
Men nu har bordet precis som resten av vardagsrummet fått ny somrig design. Denna gången fick det bli med hjälp av dekorplast. Plasten klipptes i efterhand så att den rökfärgade glasskivans kant syns runt om. Snyggt och lättfixat och jag känner mig mycket nöjd. Dekorplast fungerar på de flesta underlag och finns i många olika färger och mönster.
 
 
Denna dekorplast som ser ut som en bastmatta hittade jag på Hobbyshopen i Östersund för 39 kr metern. Den sommargula trasmattan är ett loppisfynd.
 
 
 
/Sofie

Glasbord makeover- DI...

0 Läs mer >>
Idag tog vi det lite extra lugnt på morgonen och kom inte till dagis förrens klockan 10. Efter att ha inhandlat kontorsmaterial unnade jag mig en gofika på det för vintern nya fiket i stationshuset. Pecanpaj, både gluten och laktosfri, och en kaffe latte. Älskar att krypa upp i en av deras sköna soffor och bara njuta av morgonlugnet. Kvalitetstid med mig själv.
 
 
Kontorsmaterialet som inhandlades idag ska underlätta inför kommande bokföring. Nu gäller det att hålla reda på alla utgifter och förhoppningsvis kommande inkomster, spara alla kvitton och skriva upp köp som görs second hand utan kvitton. Ett kvittoblock ska snart inhandlas för att minska problemet med kvittolösa köp men handlar man i andra hand så uppstår ju sådana situationer och det är lite knivigt hur det ska redovisas. Men det visar sig väl med tiden.
 
 
Resten av dagen har tillbringats i verkstan för att testa olika färger och material. Vi eftersträvar ju hållbara ytskikt på våra produkter samtidigt som det ska vara lättarbetat. Det är fantastiskt kul att prova sig fram och komma på roliga lösningar. Vårt mål nu är att få ihop ett fint sortiment till Åre Höstmarknad som går av stapeln 26-28 september. Boka in det i era kalendrar, Åre är underbart på hösten!
 
 
 
/Sofie
 

Pecanpaj och material...

0 Läs mer >>
Ett av mina senaste loppisfynd var fem små söta uppläggningsskålar i melamin. Just nu används dom vid en picknick i barnens koja i vardagsrummet. Själv drömmer jag om att en picknick ute i det gröna snart ska bli möjligt vädermässigt.
 
Bild lånad från www.broarne.se.
 
När jag kikade igenom nyheterna hos en av mina favoritwebbutiker, Broarne, så hittade jag denna inspirerande bild med en toksnygg termos, en söt kylväska och supersnygga plastburkar i trepack. Burkarna finns i flera olika färger och med olika mönster på locken för endast 85 kr för tre.
 
Bild lånad från www.broarne.se.
 
Ett märke som gör mycket fina saker i melamin är danska Rice. Detta märke säljs i ett flertal webbutiker så som broarne.se, rumattälska.se, systerlycklig.se och bagarenochkocken.se med flera. Googla på Rice melamin så får du se underbara bilder.
 
Bild lånad från www.rumattälska.se. Rice melaminmuggar i sexpack 209 kr.
 

Jag är som tidigare nämnts väldigt svag för Ingela Arrhenius färgglada bilder och funderar på att börja samla på hennes underbara melamintallrikar! Finns bland annat hos rumattälska.se, bluebox.se, frokenhilda.se, mokkasin.com och favoritsaker.se.
 
Bild lånad från www.mokkasin.com.
 
Nu är vi bjudna på middag hos goda vänner och ska få se deras nya hus. Ska bli så spännande! 
/Sofie
 
 

Picknickdrömmar och m...

0 Läs mer >>
 
Midsommar här i Åre blev en kall tillställning med allt ifrån mössor och vantar till dunjackor. Men det var ändå fullt av danssugna Årebor som samlades på hembygdsgården för att ta en sväng runt midsommarstången. Härligt!
 
I förgår gjorde jag en ny beställning material till företaget. Sprayfärg, spraylack och spraylim stod på listan och jag bestämde mig för att testa ett nytt märke på sprayfärg. Måste ju testa olika varianter för att veta vilka som är lättast att arbeta med. För er som letar bra utbud av sprayfärg på nätet så kan jag rekommendera hlstore.com som har ett brett utbud av nyanser och streetcorner.se som säljer märket Kobra vars färger är mycket lättanvända och ISO-certifierade (inga miljöfarliga gaser).
 
Fortsatt glad midsommar från ett 3 gradigt Åre!
 
 
/Sofie

Midsommar och sprayfä...

0 Läs mer >>
Om ni gillar att läsa min blogg så följ den gärna med hjälp av Bloglovin så får ni koll på när jag publicerat nya inlägg. Det finns en knapp ute i menyn till höger.
 
 
 
Finns en förhoppning om att vi kommer vakna upp till en midsommarafton med sånt här underbart väder. Men prognosen för Åre säger något om regn och 6 grader. Kanske lite snö...
 
Glad midsommar!

Follow my blog with B...

0 Läs mer >>
Min smärtgräns prismässigt när det gäller inredning är 200 kr. Det ska väldigt mycket till för att jag ska betala mer. Detta gäller även möbler... Är jag snål eller bara väldigt ekonomisk kan man ju undra? Det var när journalisten från Aftonbladet var här för att göra inredningsrepotaget till Styleroom som hon ställde frågan om just maxpris. Jag hade egentligen aldrig riktigt funderat över om jag hade någon smärtgräns vad gäller pris men när hon frågade visste jag direkt; kostar något över 200 kr så går jag förbi om det inte är alldeles, alldeles perfekt.
 
 
Jag stod länge och velade över denna underbara tallrikshyllan. Men då det var kärlek vid första ögonkastet fick den komma med hem trots att priset var 250 kr! Så här i efterhand var den värd vartenda öre.
 
Förmodligen är jag både snål och ekonomisk. Men mest av allt drivs jag av utmaningen att visa omgivningen att man kan skapa ett trivsamt hem för en liten peng och att det finns fantastiska fynd att göra billigt, både nytt och begagnat. Utmana er själva att sätta en prisgräns under en period så ska ni se att det är både kul och utmanande. Det gör att man måste tänka i lite andra banor än vanligt. Plocka fram fantasin!
 
/Sofie

Smärtgräns vid 200 kr

0 Läs mer >>
Äntligen är loppissäsongen här! Jag älskar den här tiden på året när det finns små loppisar på var och varannan gård. Under veckan som gick gjorde jag några riktiga fynd och känner mig så lycklig. Tänk på att ta god tid på dig när du besöker en loppis, de bästa fynden som du inte ens visste att du behövde kan stå inträngda ibland en massa bråte. Åk inte på loppis med någon som bara tycker det är tråkigt eller med rastlösa barn. Det finns inget mer frusterande än att behöva stressa sig igen ett myller av potentiella fynd. Lycka till med loppissommaren!
 
          
Sötaste Non stop ljusstakarna i fyra olika färger som passar perfekt i mitt kök.
10 kr styck!
 
Supersnygga plastburkar, riktigt retro. 120 kr för fyra.
 
Den här sötlöken i brunt glas fick naturligtvis också följa med hem för ynka 10 kr.
 
/Sofie
 

Loppissäsongen är påg...

0 Läs mer >>
Upptäckte att bloggen varit ur funktion ett par dagar. Har lyckats lösa det nu och hoppas att det ska fungera utan problem i fortsättningen. Tyvärr går det inte längre att komma in på bloggen via lyckligtåterbruk.se utan det är lyckligtbilligtbegagnat.blogg.se som gäller igen.
God natt!

/ Sofie

Bloggen har varit ur ...

0 Läs mer >>
 
Under en fantastiskt trevlig kväll med strålande sol och grillning hos goda vänner gick vi ut för att gå en lite promenad. Vi hann till grannen innan promenaden var över för min del. Grannen stod nämligen och kastade ut möbler och prylar från garaget. Lite förbryllat frågade jag; ni ska väl inte slänga det här? Det skulle dom... Jag behöver väl knappast säga att flera av dessa saker inte kommer hamna på någon soptipp i det närmsta nu när jag tagit hand om dom? En liten trähurts och ett stort keramikfat passade perfekt in på min balkong och kom alltså genast till nytta. Skräp för dig kan vara en skatt för någon annan!
 
 
/Sofie 

Ni ska väl inte släng...

0 Läs mer >>
Sommar, sommar, sommar! Underbart varmt, grönt och frodigt är det här uppe i fjällen och jag pysslar på balkongen för fullt. Som ni säkert förstått är jag mycket för att hitta billiga, enkla men ändå mysiga lösningar när det gäller inredning och balkongen är inget undantag.
 
          
 
I år har jag gjort två sittbänkar av en gammal tv-bänk och en gammal hallbänk. För att göra bänkarna bekväma och ändå regntåliga klippta jag passande bitar från en tjock skumgummimadrass och la dessa på bänkarna. Över detta la jag vaxduk som enkelt häftades fast på bänkarnas undersida. Snabbt och enkelt. Tv- bänken blev även praktisk förvaring.
 
 
Ett vindskydd har det också blivit av en härligt blå klädställning från Ikea och resten av vaxduken. Praktiskt att kunna flytta runt när vinden byter riktning. Tänk på att det blir bäst och snyggast om duken är riktigt spänd och det här fungerar ju även med vanligt tyg. Fortsatt trevlig sommarkväll!
 
/Sofie

Sittbänkar och vindsk...

0 Läs mer >>
Äntligen fanns den där framför mig på loppisbordet. Skrivborslampan som jag letat efter så länge i härligt brun färg och perfekt skick kostade 50 kr! Nu har jag riktigt bra ljus vid mitt pysselbord och fint blev det.
 
 
 
Liknade lampor finns naturligtvis att köpa nya på olika ställen, Ikea har en fin budgetvariant för 79 kr i silvergrå.
Fina begagnade lampor går att hitta på Tradera från ca 100 kr och uppåt och i välsorterade och roliga retrobutiker som tillexempel Webshop Lundagård och Cirkusloppan.
 
Bild lånad från www.shop.lundagard.fi
 
Bild lånad från www.cirkusloppan.se
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
/Sofie

Fyndad skrivbordslamp...

0 Läs mer >>
Äntligen hemma i Åre igen. Hemresan blev inställd i måndags på grund av lillans sjuka men igår kom vi iväg och rulllade in på Åre station kl 8.09 idag på morgonen efter en lång men bra resa.
 
 
 
Det känns aldrig så fint i lägenheten som när man varit här ifrån ett tag. Blev ju inte sämre av att det anlänt nya kuddfodral från Ellos med posten och att jag fyndat lite kul inredning nere i Blekinge. Har även varit och hämtat en superskön fåtölj med fotpall för 50 kr som ska piffas till och stå i vardagsrummet. Hem ljuva hem!
 
 
/Sofie

Hem ljuva hem

0 Läs mer >>
 
Jag har äntligen hittat jättefina vaxade tyger till balkongen och längtar efter att få göra fint där ute! Tygerna hittade jag på Jysk för 40-60 kr per meter. Det med dockorna är plastig vaxduk medan de andra är akrylbelagda tyger vilket jag tycker är svårt att hitta i fina mönster till bra pris. Nu kommer de bli till fina kuddar att ha ute.
 
Men vi är fortfarande kvar i Blekinge och frågan är hur det blir med hemresan i morgon. Lillan är sjuk igen! Hon fick bara ett par friska dagar innan det var dags igen för febertoppar med frossa och kramper och idag kräktes hon och håller sig återigen för öronen. Jourläkare uppsöktes efter fredagens feberkramper men allt ser så bra ut... Dagisbarn blir ofta sjuka! Jo visst är det så men de flesta är väl friska också emellanåt? Men lilltjejen kämpar på och vi får se när hon är pigg nog för 14 timmar på tåg. Hon gör iallafall sitt bästa för att mysa med kusinen när medicinen lindrar en liten stund.
 
 
 /Sofie

Vaxat tyg och semeste...