0 Läs mer >>
 
I lördags lämnade vi Blekinge och en underbar jul bakom oss för denna gång. Vår lilla mysiga stuga vid vattnet gjorde att det kändes som en riktig lyxsemester. Istället för att trängas hemma hos våra föräldrar hela veckan kunde vi sköta oss själva och ha mer kvalitetstid när vi väl besökte dom. Vilken skillnad! Mycket mindre irritationsmoment i vår lilla familj, inte alls samma trötthetskänsla och mycket mindre stress. Rekommenderas varmt till alla barnfamiljer som ska hälsa på familj och släkt.
Tack alla nära och kära för en toppenvecka!
 
 
Trots en grön jul så snöade det hela vägen tillbaka till Åre. Vi tog nattåget som är väldigt smidigt. Barnen ligger skavfötters med oss vilket gör att vi bara behöver boka två liggplatser. Småttingarna sover som stockar, vi lite sämre, och när vi vaknar är vi strax hemma i Åre. Perfekt! Under vintersäsongen går det nattåg utan byte mella Malmö och Åre två gånger i veckan. Tyvärr inte resten av året.
 
 
Barnen njuter nu för fullt av all snö som kommit och fortfarande kommer. Jag jobbade igår men är nu ledig tills på fredag så jullovet fortsätter här hemma. I morgon blir det skidor för mina små älsklingar och dottern dansade av glädje över det beslutet. Nu väntar hennes 70 cm långa skidor på premiärturen.
 
God fortsättning!
 
/Sofie
 

Underbar jul och vit ...

0 Läs mer >>
 
Många i vårt avlånga land betalar dyra pengar för en vintrig jul i Åre. Vår familj gör istället allt helt bakvänt och åker från vårt älskade Åre lagom till jul för att fira en mild jul nere i Blekinge, i en sommarstuga 30 meter från havet. Kanske inte så juligt kan tyckas men oerhört vackert! 
 
 
Idag blev gräsänderna överlyckliga när barnen bjöd på knäckebröd till lunch. Ett uppskattat nöje för både barnen och änderna med andra ord. Lär nog gå åt mer knäckebröd denna vecka. Mysigt!
 
 
God jul!
 
/Sofie

Familjen bakvänd

0 Läs mer >>
Jag är svag för textilbonader med "sagolika"mönster. Jag tycker dom är vackra och det känns alltid ombonat med textilier. Senaste månaderna har jag lyckats samla på mig tre stycken. Ett av dessa spontanköp var en underbar ullbonad med vävt mänster i storleken STÖRRE, alltså något svårplacerad. Men igår kom den äntligen upp på hallväggen och det blev jättefint och just så ombonat som jag hoppats.
 
Min dröm av Ingalill Sjöblom pryder nu vår hall. 
 
Ett av mina andra precis lika spontana köp var en underbar trollbonad som jag bara inte kunde motstå. Den ska nu få komma upp på väggen ovanför soffan i vardagsrummet. Tyvärr har vi betongväggar så det är bara till att snällt vänta tills det finns något borr hemma. Men snart så. Trollen är så fina och kostade 10 kr på Kupan. Det kallar jag för ett fynd! Fantasifulla tygbonader kan man än så länge hitta billigt i second hand butiker och på auktionssajter. Passa på.
 
De underbara trollungarna som ska få pryda vardasgsrummet.
 
/Sofie

Ombonat med ullbonad

0 Läs mer >>
Sedan vi flyttade till Åre och barnen började på förskola så är vi, som ni säkert förstått, sjuka mer eller mindre hela tiden men främst vinterhalvåret. Runt, runt går bacillerna i vår lilla familj och jag är den som varit hårdast drabbad av de elaka magsjukebacillerna. Detta har resulterat i ett ganska markant viktpendlande under årens gång. Vinterns kräksjukor gör att jag sakta dalar neråt under de kalla månaderna för att sedan under sommarhalvåret åter "blomstra" ca en sisådär 8 kg... Det är ju som det är med den saken, men det tråkiga är allt smått i garderoben som jag bara kan klämma mig i om även denna vinter blir ett (ursäkta uttrycket) kräkinferno. Hur trevligt det än är att vara lite snärtare så hoppas jag verkligen inte på en repris denna vinter och börjar därför bli lite sugen på klädshopping! Konstigt nog så har jag ingen som helst lust att gå runt i butiker och titta på nytt mode utan ser bara fram emot att få åka till Röda korsets second hand butik Kupan och botanisera i detta överflöd av "nygamla" kläder. Köpa kläder secondhand har aldrig känts som ett problem för mig och jag har älskat second hand butiker sedan gymnasieåldern. Man vet aldrig vad man kan tänkas hitta och blir helt lyrisk när man väl står där med ett riktigt fynd i handen. Nästa gång du går in på en loppis eller en secondhandbutik så ta en extra titt bland kläderna, det är det helt klart värt! Vill du shoppa nygammalt på nätet så kika in på Second hand guiden för inspiration och tips.
 
Vackra kläder kan även bli en fin inredningsdetalj. Blir så glad när jag ser dessa fantastiska bilder från Hus & Hem Retro # 6 2013 där den cerise klänningen lyfter det redan underbara sovrummet. Fotograf: Sofi Sykfont. Bild lånad från lindamariehellevik.se.
 
/Sofie

Älska gamla kläder

0 Läs mer >>
Julen är en speciell tid som många har höga förväntningar på medan andra inte riktigt bryr sig alls. Hur man än ser på julen så kostar den ofta mycket pengar. Jag har själv alltid tyckt väldigt bra om julen men ändå aldrig lagt ner hela min själ i denna tradition. Det finns dock en sak som jag älskar med julen; juleljusen som glimmar i varje fönster! Visst är det underbart med alla dessa stjärnor och ljusstakar som lyser upp i mörkret? Det gör mig glad på riktigt och är det jag prioriterar när jag julpyntar. Annars tycker jag det är på tok för stor köphysteri runt just jul. Först ska det köpas nytt julpynt och sen ska det köpas julklappar. I januari och februari får många sen leva på "svältgränsen". Är det värt det?
 
Superfina juldukar köpta för 10 kr styck i secondhandbutik.
 
Vi ska fira med familjen nere i Blekinge och har bestämt oss för att bara umgås och ha det mysigt. Så här ser vår jul ut i år:
  • Julbordet ska alla bidra till (ett julbord är verkligen dyrt om man ska köpa allt själv!).
  • Julklappar blir det bara till barnen, en var eller kanske två men sen får det vara stopp. Summan för en julklapp kan gott stanna på runt 100-200 kr!
  • Här hemma pyntar vi med det som finns och köper bara nytt om det saknas en stjärna eller ljusstake i nåt rum (de går ju tyvärr sönder emellanåt). Om det känns trist att ha samma som förra året så byt rum vetja. Det är faktiskt inte jul så länge varje år. 
  • Om ni verkligen vill köpa nåt nytt så kolla in secondhandbutikerna. Det finns hur mycket fint som helst! Vännen köpte nytt julpynt till hela lägenheten för bara någon hundralapp, supernöjd! Själv köpte jag två underbara dukar för en tia stycket.
 
Toarullesrenen charmar alla!
 
  • Vi använder oss av barnens pynt. Varje dag kommer det hem något charmigt julpynt från förskolan. Julen ska vara charmig och mysig, strunta i vad som är på modet.
  • Plocka fram de gamla porslinstomtar du fått av släktingarna i present, gör söta små stilleben av tomtar och andra söta juldekorationer, varje gång du tittar på dom så känner du dig glad och det är det som är meningen med julen!
 
Porslinstomten myser med sina juliga vänner.
 
Hur ni än väljer att fira julen så glöm inte att njuta. Lycka till i julstöket!
 
/Sofie

Gör julen billig och ...

0 Läs mer >>
Jag har varit hemma från jobbet hela veckan på grund av min mage. Jag har IBS som så många andra och denna vecka har bestått av en mage som inte alls vill jobba som en mage ska, illamående och trötthet i hela kroppen. Det känns ju inte bättre av att jag under flera veckors tid lidit av muskelsmärtor och spänningshuvudvärk med flera naprapatbesök som följd. Tyvärr bidrar allt det här till en psykisk trötthet som är svår att göra nåt åt.
 
 
 
Både familjen, jobbet och nu även mitt företag blir lidande och jag tycker det känns väldigt jobbigt. Främst är det ju vår ekonomi som drabbas och den är ju inte den bästa från början. Idag fick jag även veta att all frånvaro från jobbet gör att jag inte är berättigad till prissänkt säsongsliftkort till min sambo vilket gör att vi nu skulle behöva ca 3000 kr mer än vad vi räknat med.
 
 
För att peppra det hela lite extra så har dottern ett sjuhelsikes humör på grund av förkylningen som aldrig går över och nu har hon även fått sår i munnen som gör att hon bara kan äta välling. Företaget som det tog onödigt lång tid att registrera är nu igång men då det tydligen är väldigt svårt att få till ett bankgiro (pågrund av att jag har mitt bankkontor i Blekinge men vill ha mitt företagskonto här) så kan jag inte komma igång med faktureringen och inga pengar kommer in och NU ramlade sonen in i en dörr och fick ett jack i pannan! Jag känner mig som sagt lite nere... Men det känns redan bättre nu när jag fått skriva av mig lite och jag försöker vara en positiv person så vi får väl hoppas att det vänder snart. Tack för att ni lyssnar på mitt gnäll! Jag avslutar med en underbar sommarbild på mina älsklingar för att påminna mig om hur underbart mitt liv trots allt är.
 
 
/Sofie

Lite nere

0 Läs mer >>
Bild lånad från 365 saker att slöjda
 
 
Jag älskar fina gamla resväskor och har själv en hel samling. För ett tag sedan hade jag en idé om att göra om ett par till väggskåp. Jag tänkte att det kunde bli en kul inredningsdetalj i vardagsrummet. Men det blev aldrig av då de fina gamla väskorna istället fick börja tjäna som väskor igen, i företaget. Det ser väldigt fint ut när man kommer med produkterna i väskor som även de är ett slags återbruk, fint och praktiskt. Men för att återgå till min skåpsidé så hittade jag den här fina bilden på hemsidan 365 saker att slöjda och visst är det snyggt?! Denna hemsida innehåller mängder med kul idéer!
 
Ett annat kul väskpyssel från 365 saker att slöjda
 
/Sofie

Väskskåp - DIY