1 Läs mer >>
 
Till mamma, som satsar på lite marin stil i sitt nya hus vid havet, har jag sytt de här somriga kuddarna. Det randiga tyget är köpt på Panduro Hobby och applikationerna är gjorda av gamla urtvättade jeans. Applikationer är ett kul sätt att göra inredning personlig och om man inte har något emot lite "ruffiga" kanter på motivet är det bara att klippa ut från önskad tygbit, nåla fast på önskat ställe och sy med liten sick sack nära motivets kant. Sy sakta och tänk på att hålla både tyget och applikationen släta.
 
 
 
Riktigt urtvättat tyg är perfekt att göra applikationer av då det inte (förhoppningsvis) fäller i tvätten. Tänk på att även färdiga gamla inredningstextilier kan bli kul igen med snygga applikationer!
/Sofie

Sommarkuddar med a...

0 Läs mer >>
Det blev en väldigt lyckad dag på Ikea i lördags. Mysigt att umgås med föräldrar och lillasyster och mycket inspiration när vi strosade runt i denna prylhimmel. Jag fyndade en härligt grönrandig duk för kampanjpriset 79 kr, finns även i gult och blått. Den ska bli till snygga kuddfodral!
Om jag hade haft plats i väskan hem hade det nog blivit en klocka också. Den här solgula skapelsen påkallde min uppmärksamhet direkt!
Bilder lånade från ikea.se
 
Sommaren fortsätter att omsluta oss här nere i Blekinge och trots att ännu en dunderförkylning drabbat Familjen Sjuk så njuter vi för fullt av vår semester.
/Sofie
 
 

Inspiration och fy...

0 Läs mer >>
 
 
 
Blekinge levererar en fantastisk sommar och idag bär det av till IKEA med mamma, pappa och lillasyster. Det var inte igår vi hade familjedag. Ska bli så mysigt.
/Sofie

Sommar, sol och IKEA

0 Läs mer >>
Likväl som jag älskar att arbeta med kontraster i färg och mönster när jag inreder så älskar jag Åre för de underbara kontraster som det bjuds på när man bor här. Förra veckan snöade det och idag har det varit sommar. Isen har släppt på sjön men snön ligger kvar på fjället. Vi har pysslat och myst på balkongen och lekt på gården hela dagen medan vännerna gått på topptur med skidor och haft barnen efter sig på snowracer. Så när vi kom strosande i sommarkläder på gården hade dom precis kommit tillbaka och höll på att tömma bilen på skidor, pjäxor och snowracer iklädda täckbyxor.
          
Lilltjejen är fortfarande krasslig men går runt på alvedon och njöt av vårens första lunch på balkongen som är full av härligt glada sommarfärger. Vi har många kul idéer om hur vi ska få balkongen riktigt mysig i sommar. Jag ser fram emot att ta tag i det projektet så fort vi kommer tillbaka från två veckors semester hos familj och vänner i Blekinge. På Tisdag bär det av och sonen har redan packat väskan och är redo att åka.
 
Glödande kvällssol med snöklädda toppar i bakgrunden när vi gör gungstopp på kvällspromenaden. Kärlek!
/Sofie
 

Underbara kontraster

0 Läs mer >>
Med 39.7 graders feber ligger lillan bredvid mig på soffan halvt utslagen med ögonlock som knappt kan hålla sig öppna och tung andning. Mamma, pappa, mumlar hon med jämna mellanrum med svag röst. Det gör så ont i mitt hjärta att se henne sån här och jag tänker tillbaka på den jobbiga vinter vi haft på sjukdomsfronten. Så här hög feber utan nån specifik sjukdomsbild känns extra tufft och oron kniper i magen.
Själv har jag varit hemma två dar från jobbet på grund av urflippad mage, ont i kropp och huvud och en enorm trötthet. Men jag är inte sjuk på "det" sättet, jag är bara utmattad. Jag har varit sjuk mest i familjen denna vinter och det tar på krafterna, men det som sliter mest är när barnen inte är ok, det ger en trötthet som känns ända in på cellnivå.
Jag lever ett fantastiskt liv med en underbar familj, fina vänner och ett bra jobb på en plats som jag älskar av hela mitt hjärta. Men det gör inte automatiskt att man alltid mår prima, livet handlar om så mycket och ibland mår man dåligt, det tillhör och så måste det få vara. Men jag tänker ändå för mig själv när lillan gnyr högt i febersömnen; nu får det väl räcka!
/Sofie

Nu får det väl räcka!

0 Läs mer >>
 
Efter en trött, regnig dag sitter familjen nu och myser i soffan med te och kolakakor och jag känner mig lite piggare. Njuter av att dricka ur mina fina äppelmuggar fyndade på Kupan för 10 kr. Det är dom små stunderna som sätter guldkant på tillvaron!
Om du som jag gillar den här typen av mönster rekommenderar jag en kik på märket Koloni Stockholm som gör jättesnygga köksprylar i retrostil!
 
 
     
   
              
 
/Sofie

Kolakakor och te i...

0 Läs mer >>
 
 
Idag kom tidningen StyleRoom ut i butik och reportaget från vår lägenhet blev jättefint. Känns väldigt kul och väldigt speciellt att se sitt eget hem i tidningen! 
 
Precis som det beskrivs i reportaget så måste jag känna glädje när jag kommer in i ett rum, annars vill jag göra om. Mitt vardagsrum som jag nu pysslat med ett tag har fortfarande inte riktigt fått mig att känna den glädjen. Igår tog jag därför undan alla textilier från rummet. Kvar blev bara min nya gardin och mitt nya överdrag på "myshörnan" samt mattan. Nu kunde jag äntligen se på rummet med nya ögon och inse vad jag skulle vilja ha för färger och mönster ihop med gardinen och överdraget.
 
Ibland måste man börja om från början istället för att bara fylla på, man behöver få ett nytt synsätt, och det gäller inte bara i inredningssammanhang.
 
/Sofie

Reportage och nytt...

0 Läs mer >>
 
På onsdag, den 14:e maj, är det dags för Aftonbladets bilaga StyleRoom Härligt hemma att komma ut i butik. Där finns inredningsrepotaget från vår lägenhet tillsammans med mycket annat. Köp!
/Sofie

StyleRoom Härligt ...

0 Läs mer >>
 
 

 
Jag har inte riktigt fastnat för den stora ananasboom som råder för tillfället. Men när jag såg de här nyheterna från Ellos Home blev jag faktiskt fast. Kuddfodralet som kostar 49 kr kommer att beställas bums!
/Sofie

Ananas till sommaren

0 Läs mer >>
Idag har vi varit i vår lilla verkstad hela familjen och plockat och fixat. Nencia, min kollega i företaget, är i Nicaragua och min familjen och jag åker snart till Blekinge på en tvåveckorssemester. Men i juni kommer vi dra igång vårt skapande ordentligt. Ser verkligen fram emot alla loppisar vi ska fynda på och allt fint vi ska pyssla. Känns så himla kul att vi är två i det här. 
 
 
Efter verkstadbesöket har det städats här hemma och jag har gett mina blommor lite kärlek, ny jord och delvis ny placering. Bara att ändra om lite bland växterna i hemmet gör att det känns lite nytt och kul. Några helt nya blommor inhandlades också tidigare idag och jag kunde bara inte motstå en stor härlig solros som nu pryder fönsterkarmen i köket. Jag är verkligen svag för gult just nu, ett sexpack solgula penséer väntar på att bli utplanterade under morgondagen. Härligt med ledig söndag!
/Sofie

Verkstadsplock och...

0 Läs mer >>
 
Mina gula kuddfodral från H&M Home är äntligen här. Det var inte riktigt den nyans jag hoppats på men det är ju risken när man shoppar online. Jag behåller dom ändå och nu känns det äntligen som att min gula gardin smälter in i vardagsrummet. Jag har läst någonstans att det räcker med tre detaljer i samma färg för att färgen ska kännas som en naturlig del av inredningen och det kan nog stämma.
 
 
Så här mysigt och vårigt har vi det denna sköna fredagkväll som tillbringas i soffan med en tejpad rygg och värkande axel efter en omgång hos naprapaten. Nu väntar en helt ledig helg för första gången sedan december!
/Sofie

Gul vår

1 Läs mer >>
Nu har även Åre börjat bjudas på små skott av grönska trots snö och kallt och idag bjöds det på after work på jobbet. Härlig tacobuffé och härliga arbetskamrater!
 
 
Jag trivs verkligen bra på min arbetsplats även om inte arbetsuppgifterna är så hemskt inspirerande alla gånger. Men det finns mycket som ska klaffa för att ett arbete ska vara trivsamt och de positiva delarna av mitt jobb överväger med råge dom få negativa. Jag har svårt att förstå de människor som lägger ner hela sin själ i sitt arbete. Själv har jag insett att en perfekt balans mellan arbete och familj/fritid är vad jag vill ha. På jobbet fokuserar jag på mina arbetssysslor och när jag kommer hem så kan jag lägga all fokus på familj och intresse. Jag behöver aldrig ta med mig arbetet hem. Det bästa av allt är att mina stora intresse pyssel och heminredning nu ska bli min bisyssla i och med Nencias och mitt företag Lyckligt Återbruk. Känns fantastiskt att få förverkliga en så spännande idé som passar så bra som komplement till ett bra jobb.
 
 
Följ ditt hjärta istället för att offra din själ.
/Sofie

Grönska, after wor...