0 Läs mer >>
 
Med vinterns första riktiga snöfall utanför fönstret fortsätter jag att vårpynta lägenheten. Vädret vill kanske inte uppföra sig som det ska men jag anser likväl att våren är här sedan länge. Ingen snö kan ta udden av min vårinredning. Men jag ser naturligtvis fram emot morgondagens skidåkning.
 
 
Den här underbara skapelsen damp ner i brevlådan häromdagen och nu har även sovrummet fått sin vårgardin. Helt underbar med sina starka färger och sitt vackra blommönster. 
 
/Sofie

Våryra i snön

0 Läs mer >>
 
Jag är för tillfället totalt fast i textilträsket! Sitter jag inte och kollar igenom de underbara facebookgrupperna "Vi som älskar 60-70 tals tyger" eller "Äkta retrotyger från 50- 60- och 70- talet" så sitter jag på Tradera eller rotar runt på Kupan och loppisar. Ovanstående fynd inhandlades igår på Mattmar loppis tillsammans med ytterligare en bunt... Jag blir så fantastiskt glad av härligt färgglada textilier och kan inte låta bli att frossa i detta underbara material!
 
 
Men jag har faktiskt tonat ner min färgskala något för tillfället och kommit in i en brun period så här lagom till våren. Det finns så mycket vackra mönstrade tyger i just brunt och nu tänker jag sy ett gäng härliga kuddar av ovanstående tyger. Det kommer bli så fint till min färgglada vardagsrums gardin men det kommer även bli lite nytt till webshopen. 
 
Vardagsrumsgardinerna kommer göra sig så fint med bruna kuddar!
 
Här kommer några små textiltips för dig som vill inreda med mer begagnade textilier utan att behöva sy om:
  • Lås inte fast dig vid vad tyget egentligen är sytt för att vara. En lång bred gardinlängd fungerar perfekt som draperi, duk eller varför inte överkast. Gardiner finns ofta i mycket roligare färger och mönster än tillexempel överkast. På loppis finns oftast hur mycket gardiner som helst.
  • Gör tavlor av textilier. Dels finns det många söta bonader men även läckra dukar eller kökshanddukar kan göra sig jättefint i en ram eller bara uppsatta som dom är. 
  • Gardinlängder och kappor som har kirschband istället för kanal fungerar alldeles utmärkt att hänga på vanlig gardinstång med hjälp av gardinringar med klämma. Även dessa finns ofta billgt på loppis.
/Sofie
 
 

Textilträsket

0 Läs mer >>
 
En underbar helg är över och jag får inse att jag vill mer än min kropp klarar av. Under fredagen tillbringade vi eftermiddagen i Björnens skidområde med strålande sol och fika i Björnlandet. Vi njöt alla för fullt av den friska luften och de fina pisterna.
 
 
Barnen tycker det är så roligt att åka skidor, storkillen har fått egna stavar och lilltjejen hänger fast i pappas stav även nerför "vuxenbackarna" och tjuter av lycka när det går fort. Båda barnen har ärvt min förtjusning i att sjunga i backen när lyckokänslan blir extra stark och skrålar för fullt emellanåt. Så härligt!
 
 
Lördagen tillbringades i Ullådalens härliga pister och i skogen bredvid där sonen nu far fram som en virvelvind mellan knotiga fjällbjörkar. En fika i skogskanten med fantastisk utsikt hanns också med. Men efter ett par timmar kände jag att kroppen fått nog, lillan var också helt slut, så medan sambo och son tog sig tillbaka till Åre skidvägen åkte lilla damen och jag hem för att vila. Väl hemma med sovande liten var det dags att lägga sig och ta det lugnt; fast jag skulle ju bara spraya de där hyllorna till barnens rum... Sen kom resten av familjen hem; dags att laga middag... Men visst ja! Jag måste ju iväg och jobba ett par timmar, lokalvård... Sen supertrevligt; vännerna på besök för att se melodifestivalen...
 
 
Söndag morgon var det dags att gå till jobbet. Upp ur sängen och göra frukost, ta en dusch och klä på... nånstans där kom ryggskottet. Ja så då ligger jag här igen och känner mig helt värdelös och vill inget hellre än att jobba. Hur ofta har man den känslan? Jag inser som sagt att jag vill mycket mer än vad jag klarar, men det är så svårt att dra gränsen. Men jag vägrar naturligtvis ge upp, snart är jag igång igen!
 
/Sofie

Att vilja mer än man ...

0 Läs mer >>
 
Åre har bjudit på ett par riktigt fina dagar. Även om det fortfarande hade behövts mycket mer snö så var tisdagen så här strålande vintervacker. Jag har jobbat hela veckan och ryggen har klarat sig bra, men jag känner mig oerhört sliten och helt inspirationslös. Därför blir det inget vidare fylligt inlägg ikväll. Men en sak måste jag få berätta; vår webshop är nu igång och vi har fått in vår första beställning!
 
/Sofie

Inspirationslös