0 Läs mer >>
Detta året kan man verkligen prata om att det varit aprilväder här i Åre. Det skiftar hej vilt mellan solig vår, ruggigt regn och blåsigt snöväder. När Skutskjutet gick av stapeln i lördags var det just en av de blåsigt snöiga dagarna som visade upp sig. Sonen och jag hade bestämt oss för att åka och kämpade oss upp för Ullådalsliften och Stendalsliften för att sedan knata uppför de sista 300 m till startområdet. Högzon var ju naturligtvis helt stängd. Det var kallt och ruggit men på väg nerför i den fina banan så var det värt allt. Sonen var superduktig och även om vi inte vann någon bil så blir det helt klart en repris nästa år.
 
Glada killar som hoppas på en bil vid Skutskjutets prisutdelning.
 
Söndagen bjöd däremot på strålande sol och vårvärme i luften och jag passade på att njuta av de stunder jag kunde vara ute på jobbet. En liten kort paus på en solig balkong ger energi till även det tröttaste hjärta och vårkänslorna började äntligen bubbla i kroppen. Vi fick även klart att det kommer bli husbilssemester i år och det är inte långt kvar nu innan det är dags att plocka fram sommarkläderna och köra söderut. Ska bli riktigt kul!
 
 
Nu gäller det bara att bli av med alla envisa vårförkylningar och om vi orkar och vädret tillåter så kanske, kanske att vi kan få åka lite skidor i helgen innan liftarna stänger för denna säsongen. Vart tar tiden vägen?
 
/Sofie
 

Aprilväder

0 Läs mer >>
 
Jag älskar manchestertyg och den färg som min mormor refererar till som diarrégul och igår blev jag stolt ägare till dessa underbara manchesterbyxor av märket Lee. Vart hittade jag då detta fynd? Jo på en klädbytardag! De kostade mig alltså ett klädesplagg som jag ändå inte längre använde. Då jag varken hade tid eller ro att prova några kläder (båda barnen var med) chansade jag hej vilt med storlekar och hade sån tur så att allt passade perfekt. Förutom dessa underbart snygga och sköna byxor blev det ett linne, två klänningar och en cardigan. Klädbytardagar borde verkligen ordnas oftare och ser du reklam för ett sådant evenemang så missa inte! Varför inte ordna själv?
 
 
Förutom att det var klädbytardag så har det i helgen varit Vinterpride här i Åre. Flaggor i regnbågensfärger har synts i hela byn och på torget fick barnen regnbågsklubbor och sonen fick till sin stora förtjusning regnbågsnaglar för 10 kr. Han är mycket stolt över sina fina naglar och konstaterade förvånat att - "Det känns nästan ingenting att måla naglarna". Vill man vara fin får man lida pin stämmer alltså inte alltid.
 
/Sofie

Diarrégult och regnbå...

1 Läs mer >>
   
Alla bilder i inlägget är lånade från traderabutiken LeMotif
 
 
Kakeldekor är en underbar uppfinning för oss som bor i hyresrätt. Självklart för alla som snabbt vill liva upp kök eller badrum. Jag vet hur svårt det kan vara att hitta snygga kakeldekorer till bra pris så när jag idag snubblade över en traderabutik vid namn LeMotif så blev jag jätteinspirerad. Här fanns lite av varje att välja på; marockanskt, shabby chic, grafiskt och lite retro.  Alla dekorerna mäter 148*148 mm och passar alltså bäst på kakelplattor med måtten 150*150 mm. I mitt kök är plattorna större och ett tips är då att välja ett motiv med vitt i ytterkant och sätta dekoren centrerat på plattan. Jag blev dock väldigt sugen på en omstylning av badrummet. Men först måste jag bli frisk från min envisa förkylning som tar på krafterna. 
 
 
 
Ikväll skulle jag varit på bokföringskurs och det hade jag verkligen sett framemot. Men bara tanken på att köra bil fem mil fram och tillbaka och sedan ta in information om något så viktigt som bokföring gjorde mig svimfärdig. Alltså blev det inget av med det. Men det blir säkert fler tillfällen. Under tiden får jag nöja mig med att tänka på kakeldekor.
 
/Sofie

Snygga kakeldekorer!

0 Läs mer >>
Ute råder någonslags aprilaktig snöstorm med slask och jag har tillbringat hela dagen i soffan/sängen med en utav vinterns (för en gångs skull) få förkylningar. Blev lite ledsen över att missa gårdagens spelkväll på jobbet, då en del av mina kollegor åker hem snart. Tyvärr kommer kanske många av dom inte tillbaka mer, så är det ju i säsongsvärlden. Bara jag och ett fåtal till som hankar sig fram här året runt.
 
Nytillskott på soffbordet, galet snygg duk och emaljskål för frukten. Glöm inte att inreda med riktiga blommor nu på våren.
 
När dagen är såhär lite trist och hängig är det skönt med alla blomstrande färgglada textilier som jag älskar att omge mig med. De är som glädjepiller även den gråaste dag. Underskatta aldrig färger som gör dig glad och var inte rädd för vackra mönster. Gillar du dom så passar dom i ditt hem!
 
Nytillskott i soffan; stor gulblommig kudde färdigköpt på retrosida, kunde inte motstå trots att den egentligen inte "passade in". Brun kudde med körsbärsblommor med tyg från samma sida. Tänk på att kuddar i olika storlekar kan framhäva varandra bättre än lika stora.
 
/Sofie

Blomstrande soffhäng