0 Läs mer >>
Sitter i soffan med en kopp kaffe och tycker lite småsynd om mig själv. Varför då? Ja det var faktiskt en riktigt bra fråga. Kanske för att jag varit hemma med två små gnällspikar hela dagen eftersom sonen haft aj aj, kanske för att jag inte orkat duscha idag och ser ut som en slusk med myskläder och flottigt hår, kanske för att jag har den där pigga veckan som vi kvinnor drabbas av med jämna mellanrum eller kanske för att jag är inne i en period av konstant värk och då blir man lite "otrevlig" efter ett tag. Men nej, inget av detta gör att det är synd om mig. Barnen är gnälliga för att jag är supertråkig. Jag har själv valt att inte gå in i duschen. Pigga veckan är liksom inget att haka upp sig, jag kommer tycka ännu mer synd om mig själv när den försvinner och värken är ju såklart inget kul att ha men den är ju en del av mitt liv som i sin helhet är underbart. Alltså finns det ingen anledning att tycka synd om mig idag! När jag druckit upp mitt kaffe och sötnosarna badat klart är det jag som går in i en dusch!
 
 
Innan jag blev gnällspik hann jag iallafall fota min nya vägglampa som jag fyndade på loppis förra helgen. Sambon valde plats och den blev perfekt över myshörnan i vardagsrummet. 
 
 
 
Fick förresten min första skiddag för säsongen i lördags. Tre åk i Tegefjäll och låren sprängvärkte. Jag tror det kan vara det här som kallas otränad eller kanske extremt otränad. Härligt!
 
 
 
/Sofie

Kaffe, VAB och pigga ...

0 Läs mer >>
 
Vårt underbara lilla hus i Blekinge är fortfarande till salu. Vi har sänkt priset så långt vi bara kan och kommer få sitta kvar med lån även om vi får det sålt. När vi köpte det 2009, för ungefär det samma som vi begär nu, var det nästan orenoverat och ändå var det fler än vi som bjöd. Nu efter att vi renoverat för 100 tusentals kronor är det plötsligt för dyrt. Det är knappt några som ens varit och tittat och jag som tycker bilderna ser helt fantastiska ut!
 
 
Visst har lånekraven blivit tuffare men någonstans måste det ju finnas någon som har råd att köpa detta underbara lilla hus och njuta av det så som vi skulle ha gjort om det legat i Åretrakten.
 
 
 
Eftersom det ligger nära havet hade det ju kunnat bli ett fantastikt fritidshus, men det passar ju även den lilla familjen. Tomten är på härliga 2000 kvm!
 
 
Jag måste verkligen få påstå att det är köparens marknad just nu och det är väl bara att gilla läget och vänta på att den rätta ska dyka upp.
 
 
Nu får vi ha huset uthyrt tills vidare och känner ni någon som vill hyra detta charmiga, underbara lilla hus utanför Ronneby i Blekinge så kan ni väl skriva en kommentar :-).
 
 
Vill ni läsa om det på Hemnet så kan ni se det här.
 
/Sofie

Köparens marknad

1 Läs mer >>
Underbara Classic stem olive från Orla Kiely.
 
Om man som jag älskar fina tapeter så är det nu man ska ge sig ut på jakt! De flesta butiker har rea och har man spanat in nån snygg dyrbarhet så kan man nu tjäna ganska många kronor. Tapetorama har 10-20% på många av sin designtapeter fram tills i morgon, den 20 januari, så ta chansen. Själv hade jag inte tackat nej till Classic stem olive, en riktig skönhet från Orla Kiely. Orla gör helt fantastiska mönster/tapeter med mycket 50-talsinspiration. Även märket MissPrint har riktit fina tapeter i liknande stil.
 
Ögongodiset Denver dolly från MissPrint
 
Nu är ju dessa tapeter tyvärr inte billiga även om det är rea. Men det finns faktiskt varuhus med riktigt fint tapetutbud och riktigt bra tapetpriser. Rusta har jättefina tapeter i prisklassen 49-299 kr rullen vilket är riktiga fyndpris. 
 
 
Elegant och fantasirikt från Rusta
 
Bauhaus kan man hitta många fina barntapeter och ett stortutbud av häftiga fototapeter till riktigt bra priser. Givetvis har dom även vanliga tapeter.
 
    
 Barntapeter och tuff fototapet från Bauhaus
 
 

Bygghemma.se har nu kampanj på redan superbra priser. Här hittar man snygga tapeter från Boråstapeter för så lågt pris som 129 kr rullen. 
 
 
 
Stilfullt randigt och härligt grafiskt från Boråstapeter , dessa finns till bra pris hos Bygghemma.se
 
 
Det behöver alltså inte kosta skjortan att tapetsera om när man vet vart man ska leta efter bra budgetalternativ. Själv bearbetar jag sambon så gott jag kan att det behövs lite nytt på väggarna här hemma. Lycka till du också om du känner dig inspirerad.
 
/Sofie

Billiga tapeter

0 Läs mer >>
Det har varit en toppen helg! Sambons jobb bjöd på trerätters middag, hotellövernattning och revy på Storsjöteatern i Östersund. Det var verkligen trevligt och väldigt kul att få träffa många av hans arbetskamrater för första gången. Revyn Radio Börtnan var min första revyupplevelse live och även om vi inte riktigt hängde med i de mest dialektala sketcherna (undra varför...) så var det verkligen underhållande och rekommenderas varmt. Tyvärr åkte ju jag på en dunderförkylning i torsdags och avslutade därför kvällen något tidigare än övriga sällskapet. En Mc Donaldshamburgare fick följa med upp på rummet vid halv elva tiden där jag kunde konstatera att jag hade fullständigt bedövade smaklökar och bihålor som gjorde grymt ont när jag tuggade. Tänk vilken tur att smaklökarna kämpade sig igenom den underbara middagen tidigare under kvällen, annars hade jag nog gråtit av besvikelse, älskar att äta på restaurang!
 
Helgens loppisfynd tillsammans med en ursnygg emaljkanna fyndad förra veckan
 
På lördagsmorgonen njöt vi av en fullproppad frukostbuffé och tillbringade sedan förmiddagen i våra sköna hotellsängar innan vi tog en snabb runda till leksaksbutiken för att inhandla sonens önskade lasersvärd. Ett tvåpack fick det bli så blev dottern med nöjd. Innan det var dags för storhandling (om ni bara visste hur dyrt det är med mat här i Åre!) så hann jag springa in på Loppis på gården för att lugna mitt loppisbegär en smula. En supersöt plastburk med bruna fyrklöver och ett gäng bruna plastkoppar fick följa med hem tillsammans med en snygg vägglampa. Nöjd över dessa små fynd blev det en lyckad handling och en skön hemresa. Väl hemma väntade barnen med en något sliten barnvakt. Lyckan över lasersvärden resulterade i att Darth Vader, en vit Star wars soldat och en Ninja turtle slogs med fyra högljudda lysande lasersvärd i vardagsrummet medan barnvakten sov på soffan. En fantastisk helg trots dunderförkylningen med andra ord!
 
/Sofie

Trerätters, hotell oc...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Efter gårdagens rasande snöstorm vaknade vi Årebor idag till en kall men underbar vintervärld. När jag lämnat småttingarna på förskolan fångade jag denna fantastiska soluppgång på bild innan jag drog vidare mot dagens äventyr. Nencia och jag har nu lagt till ännu en verksamhet i vårt företag och erbjuder flyttstäd med miljöfokus. Ekologiska och miljövänliga städmedel testas nu för fullt och idag påbörjade vi vårt fjärde flyttstäd. Idén med flyttstäd kom efter att vi blivit tillfrågade om denna tjänst. Vi arbetar ju med städ på Skistar och är (om jag får vara härligt osvensk och skryta lite) väldigt bra på vårt jobb samtidigt som vi faktiskt uppskattar det. Att städa är rogivande samtidigt som det är lagom fysiskt ansträngande och det är alltid tillfredsställande att se slutresultatet (önska bara jag kände likadant för att städa här hemma...). Vi nappade som sagt på en förfrågan och sen har det bara flytit på med bra resultat. Jag älskar att leva livet just så här; att låta ödet avgöra "go with the flow". Miljöfokusen gör att det känns som en naturlig pusselbit i vårt företag som är baserat på just miljötänk. Kanske utökar vi vår städverksamhet ännu mer så småningom men vi tar ett steg i taget.
 
 
 
 
Dagens flyttstäd var ett gammalt hus, ett helt fantastiskt hus! Lite som att kliva in i en sagovärld av ohyvlat trä, dekorativ sten och fantastiska detaljer. Det kändes direkt som att man skulle vilja träffa de personer som uppenbarligen lagt den mesta av sin fritid på att pyssla, måla och såga i denna egna lilla värld. De bara måste vara intressanta människor. Allt i huset var ju naturligtvis inte i min stil eller ens välgjort, men det spelar ingen roll, ett personligt hem som så till synes är älskat av sina ägare är alltid fantastiskt att kliva in i. Var inte rädda för att visa er personlighet i hemmet, det finns inget bättre sätt att inreda! Naturligtvis frågade jag ägaren om lov innan jag fotade.
 
/Sofie

Flyttstäd och detalje...

0 Läs mer >>
Tiden går så otroligt fort när man har barn! Själv förändras man ju ingenting från ett år till ett annat (var snäll och håll med nu) men på ett år händer så otroligt mycket i ett barns liv. Vår lilla son är plötsligt fem år och vissa dar blir det så uppenbart att han faktiskt håller på att bli "stor". Igår var jag ledig med barnen och gav mig ut själv med båda två till Rödkullens barnområde här i Åre. Detta skulle jag inte äns funderat över förra vintern men nu kändes det som om det skulle gå bra. 
 
 
Det gick jättebra! Stora killen skötte sig helt själv och kallade bara på uppmärksamhet vid viktiga tillfällen; när ett hopp skulle visas eller när han demonstrerade hur man nonchalant kan åka rakt ner för hela backen med armarna i kors framför bröstet utan att det är läskigt. Knappliftar som förra året var lite vingliga att åka är plötsligt hur lätta som helst och backarna är inte längre lika roliga som stigar i skogen.
 
 
Fram och tillbaka åkte han mellan knappliften och rullbandet där jag och dottern busade med pulka och stjärtlapp och jag kände mig inte det minsta nervös. När dottern tillslut envisades med att även hon skulle åka skidor blev det dock lite för mycket för min rygg; att springa som en banan ner för en backe bakom en 2-åring som vägrar vara fasthållen och därefter bära samma envisa unge med skidor på upp till rullbandet efter varje åk är ingen snäll ryggsyssla. Men förhoppningsvis är hon lika självständig som sin bror i backen om sisådär en 2-3 år. Hoppas ryggen håller tills dess... En underbar dag hade vi trots allt jag och mina små!
 
/Sofie

Vår lilla stora kille

0 Läs mer >>
Nu är det rea i vartenda butik och i varje webshop. Massa fint och billigt. Hela kvällen har jag suttit och valt ut snygga kläder som jag plockat ner i varukorgar. Sedan har jag plockat bort mer och mer av det jag valt för att tillsist inse att jag inte har råd alls... Varför är det alltid rea när pengarna är slut så här lagom efter jul? Suck! 
 
Tjo ho! Om man har pengar...
 
Men nu har jag iallafall fått gnälla av mig lite och det känns redan mycket bättre. Dags att gå till sängs och i morgon ska jag nog ta en garderobsrensning. Det finns säkert nåt litet plagg jag glömt bort att jag har, eller som jag kan göra om lite och då blir det ju som nytt igen.
 
Trevlig helg!
 
/Sofie

Rea, rea, rea...