0 Läs mer >>
 
Nu har vardagsrummet fått en vårmakeover. Nytt överdrag på myshörnan, tyg fyndat på tradera. Kuddarna är sydda av gamla gardiner och ett svartrutigt tyg fyndat på Kupan. Tänk på att kika efter vad ni har hemma innan ni shoppar nytt. Jag var påväg att köpa nytt men som tur var så tog jag en ordentlig titt i garderoben innan jag beställde. Nu behövde jag bara beställa fyra nya kuddfodral eftersom jag ville ha in gult för att matcha min härliga gardin och gult tyg var det dåligt med här hemma.
 
 
 
Kul detalj på kuddfodralet blir det med en snedremsa i kontrasterande färg. Här blev det en  turkosblå detalj.
 
 
Eftersom jag snodde sovrumskuddarna till vardagsrummet fick här bli två stora kuddar i härligt vårblommigt tyg även det fyndat på Kupan.
   
 De här gula kuddarna är beställda från H&M Home för att matcha min vackra gardin. Kommer bli så bra!
 
 
/Sofie
 
 

Nytt i vardagsrummet

0 Läs mer >>
          
 
Min kollega och jag är pågång att starta upp vårt företag Lyckligt Återbruk och tänkte att ni skulle få ta del av vår affärsidé för att kunna ge oss lite feedback. Kom gärna med åsikter och fundera på frågan; Skulle du vara intresserad av att köpa återbrukad inredning och i så fall av vilken anledning? Hur tänker du när du hör denna affärsidé:
 

Lyckligt Återbruk- design och inredning är ett företag i uppstartsfas som kommer verka inom området design och webhandel. Vår affärsidé är enkel, miljövänlig och tidlös. Vårt mål är att skapa nytt av gammalt och ge gamla föremål en ny design och kanske ett helt nytt användningsområde. Vi kommer att fokusera på inredningsdetaljer och sätta vår egen prägel på produkter som anses som förbrukade eller mycket lite värda i sin nuvarande form. 

/Sofie

 
 
         
 
 
 
 
 

 

Affärsidé Lyckligt Åt...

0 Läs mer >>
 
Mina fina pojkar! Idag har varit en underbar dag med underbart väder. Vi köpte sallad och lunchade nere vid sjön, försökte bygga en liten båt och strosade runt en stund innan vi åkte hem för att sedan ha grillpremiär när det var dags för middag. Om en vecka avslutar Åre sin vintersäsong och det känns verkligen att våren är här. Men bor man i fjällen så får man vänja sig vid tvära väderomslag, nästa vecka snöar det säkert.
 
Mitt inredningsprojekt just nu är att hitta fina kuddfodral till vardagsrummet. Gult, rosa, grön och orange är några färger jag varit inne på men har ännu inte hittat det rätta till bra pris. Men jag letar vidare, snart dyker det upp nåt perfekt. Tyvärr är ju inte tålamod min starka sida. Vill ha fint direkt!
/Sofie

Salladslunch på stran...

0 Läs mer >>
     
Idag har vi känt oss piggare lillan och jag. Vi gjorde en mysig liten utlykt i det fina vårvädret. Hittade en bäck och en massa fina tussilago. - Hej då blommor!
Underbara unge, längtar tills vi kan gå upp på fjället tillsammans och leka vid fjällbäckarna.
/Sofie
 
 
 
 

Utflykt i vårväder

1 Läs mer >>
Vi är sjuka igen lilltjejen och jag. Förkylning och magsjuka för min del och förkylning med en spräckt trumhinna som följd för lillan. Nu går vi här hemma och segar, tittar på Tingeling (tillfällig idol) och tycker lite synd om oss själva för att vi inte orkar vara ute och njuta av det härliga vårvädret.
 
Sen har vi kampen som ska genomföras tre gånger om dagen! En spräckt trumhinna kräver penicillin. Penicillin smakar apa. Inget barn (antar jag) dricker frivilligt något som smakar apa. Alltså blir det en kamp med skrik, gråt och fasthållning varje gång. Om vi får i henne en tredjedel av dosen så får vi vara nöjda så som hon spottar och fräser. Men det verkar inte finnas någon genväg, har googlat men utan vidare resultat. Bara att hålla fast dom tydligen men det hjälper ju inte när allt rinner ut igen!?

Min stackars lilltjej! Tingeling och välling dags...
/Sofie
 
 

Kampen om penicilline...

0 Läs mer >>
 
             
 
En underbart solgul duk som fyndades på Tradera för si så där en månad sedan har nu fått bli gardin och med det gett vardagsrummet sin nya färgskala. Nu letar jag efter härligt gula kuddfodral men har under tiden kompletterat med lite andra gula detaljer. Känns som att solen flyttat in.
 
       
 
    
 
Förnya snabbt en lampskärm med några fina pappersblommor och glöm inte att njuta av barnens kreativitet. Lilltjejen hjälpte mig limma på pappersblommorna och har skapat den bruna lilla kycklingen som får sällskapa med några soliga äkta blommor på det lilla sidobordet.
/Sofie
 

Solgult vardagsrum

0 Läs mer >>
 
Mattan som jag efterlyste ursprunget på i förra veckan är nu identifierad! Den heter Albacken och finns hos EM möbler. Den finns i flera olika storlekar och färger men de här två var mina favoriter. Så himla fina! Har alltid varit svag för trasmattor. Nu har jag fastnat lite extra för alla fina trasmattor som görs av jeanstyg och har funderingar på att låta en sån pryda hallen nu till våren. Jeansmattor kan du hitta på Ica hemma och Ellos för att ge några exempel.
 
Bild lånad från ellos.se
 
Glad påsk!
/Sofie
 
 
 

Mattan identifierad

1 Läs mer >>
 
Efter ett tv-repotage häromdagen, där dom pratade om de stackars fåglarna som får lämna bidrag till våra påskfjädrar, bestämde jag mig för att köra påskris fritt från pippi i år. Färgat papper fick det bli och visst fungerar det alldeles utmärkt?
 
 
/Sofie
 
 
 

Påskris utan pippi- D...

0 Läs mer >>
Idag var vi på möte hos ALMI som hjälper till med tips och råd om man vill starta eget. Vår huvudsakliga fråga var vilken form av bolag bör vi starta? Vi har inget kapital att lägga in i företaget (50 000 kr har vi tyvärr inte i spargrisen) alltså hade vi redan uteslutit Aktiebolag. Aktuellt var då Handelsbolag eller Enkelt bolag, så långt hade vi kommit i våra funderingar, och nu behövde vi få en genomgång om för- och nackdelar i förhållande till vår situation.
 
En kortfattad beskrivning såg ut så här:
 
Handelsbolag- båda äger lika stor del av företaget, har rätt till lika stor vinst och har lika stora skulder. Företaget beskattas som en enhet. Nackdelar är att en delägare kan köpa in saker och teckna avtal utan den andras medgivande och även om en delägare bestämmer sig för att slappa på jobbet har hon rätt till lika mycket inkomst. Om en delägare bestämmer sig för att lämna företaget upphör det om inte den andra genast kan hitta en ersättare.
 
Enkelt bolag- är egentligen bara ett namn som två eller flera enskilda firmor (ett bolag som drivs av en ensam person) arbetar tillsammans under. Det Enkla bolaget får inte teckna några avtal, köpa in eller sälja något. Ska ett avtal tecknas eller något köpas får en av de enskilda firmorna stå för detta. Säljer vi en produkt under namnet Lyckligt återbruk så måste det vara antingen jag eller Nencia som står som ansvarig säljare. Man har separat bokföring och beskattas alltså separat. Här gäller det med andra ord att ha ett inbördes avtal. Fördelen är att man när som helst kan ta in fler parter i samarbetet, att man har separata skulder och att man kan "separera" när man vill. Om ena parten bestämmer sig för att arbeta mindre så drabbar det inte på samma sätt den andra parten.
 
Vi insåg att ett Enkelt bolag var precis vad vi ville ha. Ett steg längre på vägen mot målet! Nu har vi tusen frågor till skatteverket som vi får ta tag i till nästa vecka. Fortsättning följer...
 
 
Nu ska sonen få lite välförtjänt uppmärksamhet och sen ska vardagsrummet stajlas om.
/Sofie

Enkelt bolag eller ha...

0 Läs mer >>
Äntligen är det pågång! Ett företag som säljer återbrukad design och inredning, Lyckligt Återbruk, är redo att startas och det känns fantastiskt kul att få presentera min vän, kollega, granne och blivande kompanjon Nencia.
 
 
 
Under våren och sommaren kommer vi fokusera på att iordningställa vår lilla verkstad och jobba fram ett hållbart grundsortiment av återbrukade inredningsdetaljer. På onsdag ska vi försöka reda ut några av de frågetecken som finns i huvudet nu när vi beslutat oss för att starta företag genom ett möte med ALMI. Här på bloggen kommer ni att få följa oss under processens gång.
 
 
Jag vill avsluta dagens inlägg med den här fina bilden som visar Nencias nya sänggavel! Pinnarna som en gång i tiden använts till höhässjor har legat på en höskulle nere i Småland under obestämd tid och nu ska dom alltså få ett nytt liv som en härlig inredningsdetalj i Jämtland. Här kan man verkligen prata om lyckligt återbruk. Ska bli så spännande att se det färdiga resultatet. Välkommen in på bloggen Nencia!
/Sofie

Lyckligt återbruk- re...

0 Läs mer >>
 
               
 
Ica har utökat sitt hemsortiment väldigt dom senaste åren och man kan hitta jättefin heminredning och mycket praktiska saker. Här i Åre har det öppnat en hel butik "In home" med bland annat Icas eget sortiment. Jag köpte nyligen en liten påse med fem söpersöta stuvbitar tyg som nu har fått bli två kuddfodral till en busig liten 1 åring. Texten är utklippt från en fleecepläd. Fleece är ett bra material att göra applikationer av då det inte fransar sig i kanterna.
 
Vill man köpa Icas hemsortiment på nätet så besöker man icahemma.se. Här är några godbitar från webshopen.
 
 
     
 
         
 
 
 
Ha nu en riktigt fin lördag!
/Sofie
 
 
 
 
 
 
 

Barnkuddar och Icahem...

0 Läs mer >>
 
Ja må hon leva!!! Två år blev den här underbara lilla tjejen idag. Otroligt vad fort tiden går. Hon är ju fortfarande vår lilla bebies... Vi har haft en mysig dag och rutschkanan i bakgrunden, klänningen och förklädet var några av alla uppskattad presenter. Tack alla goa släktingar och vänner!
 
Måste få dela med mig av en fantastisk bild som jag stötte på i facebookgruppen Återbruka mera idag. Ett kök gjort av gamla köksskåp, fönster och dörrar. Verkligen vackert och annorlunda. Länkadressen finns under bilden.
 
Bild lånad från:
 
/Sofie

Födelsedagsbarn och f...