0 Läs mer >>
 
Idag var vi lediga hela familjen. Ingenting var planerat och solen sken över ett vårigt Åre. Vi bestämde oss för att ta en runda ner till byn utan något som helst mål. Sonen tog cykel och vi andra promenerade (lillan tycker det är lite läskigt att cykla i "vuxenbackarna"). Väl nere på byn så blev det lördagsgodis och kaffe på ett folktomt torg där det var perfekt att cykla omkring och trixa. Visst är det kul med vintersäsongen och alla människor som finns i byn, men det är också väldigt skönt med den andningspaus som maj månad innebär. Efter torget blev det en tur in på Stadium och när vi kom ut var det med barnsolglasögon, fotbollar och mjuka frisbees. Dessa testades genast på gräsmattan i Åreparken och barnen var överlyckliga. För att göra det hela ännu bättre så bestämde vi oss för att hämta hamburgare på Max för att äta ute i solen. När vi satt där och mös så dök vännerna upp och gjorde oss sällskap.
 
 
På hemvägen hamnade jag och lillan på efterkälken och när vi hittade en solig plats att stanna på så tog vi chansen att vara själva en stund. Vi solade, plockade blommor, gick balansgång och bara njöt av varandras sällskap. Väl tillbaka på gården så tillbringades hela eftermiddagen ute med vänner och bus. Nu sover lilla fröken som en stock, storebror är hos sin kompis och jag ligger i sängen, bloggar och inser att det har varit en helt fantastisk dag. Ofta är det enkla och oplanerad det bästa av allt!
 
Tack för en underbar dag min lilla älskling!

/Sofie
 

En fantastisk dag

0 Läs mer >>
Blanktjärns underbart turkosa vatten ligger nu helt isfritt och väntar på sommaren
 
Jag glömde ju berätta att vårens första fjällvandring klarades av redan förra veckan! Tillsammans med två arbetskamrater fick jag till Blanktjärn i Vålådalen i en för årstiden torr fjällterräng. Underbart! Även om det mestadels var ganska grått väder och blåsigt så sken solen igenom på sina ställen och det var bitvis riktigt svettigt. Jag hoppas barnen orkar gå lite mer detta året så att vi kan ta oss ut lite längre på fjället. Det är så härligt och jag vill dela det med mina små. 
 
 
 
 
 
 
Tack för sällskapet kära kollegor!
/ Sofie
 

Vårens första fjäl...

0 Läs mer >>
 
Idag dök den här bilden från min senaste målarperiod upp på facebook och jag inser mer än någonsin hur fort tiden går. Under min långtidssjukskrivning 2005 så tog jag upp måleriet igen som "rehabliteringsarbete" och denna tavla, på två av mina vänner, blev förmodligen till i den vevan. Sedan dess har tiden bara sprungit iväg och den springer fortfarande. Förra lördagen avslutade vi vår tredje vintersäsong sedan tillbakaflytten till Åre och snart är det dags för sommarsemester.
 
 
Idag gjorde vi premiär på cykeldirten. Eller resten av familjen gjorde premiär. jag grillade korv, drack kokkaffe och tittade stolt på min duktiga familj och deras vänner. Efter en lång och härlig middagslur med dottern är det nu dags för en tur ut på gården i solskenet och ytterligare lite kaffe. Tiden springer men livet leker på vägen!
 
 
/Sofie
 

Tiden springer iväg