0 Läs mer >>
 
I två veckor har vi nästan bara suttit inne och häckat. Jag med min dåliga rygg och barnen genomförkylda. Det kryper i kroppen tillslut och barnen blir som hund och katt när de inte mår bra. Men idag tog vi oss så äntligen ut. Det blev hamburgare på Sibylla och sen en tur till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Här kan man låna pulkor till barnen och dra dom den lilla lagom rundan ner till vattenfallet. Eftersom de fortfarande är snoriga och trötta kändes detta som en perfekt utflykt för oss idag.
 
 
Jag har äntligen köpt rejäla broddar och kan gå utan att spänna ryggen, alltså var det väldigt skönt att komma ut. Tyvärr har ju denna vinter bjudit på dåligt med snö och kraftiga pendlingar i temperatur. Detta har lett till att det finns gott om is överallt. Utom i vattenfallet, som faktiskt brukar vara fryst så här års men nu forsar det för fullt. Allt har sin skönhet, men jag hoppas det kommer lite mer snö innan vintern är slut. Saknar vår vita vintervärld.
 
 
I morgon ska jag jobba för första gången på tre veckor. Känns skönt att komma tillbaka även om jag naturligtvis är lite orolig för ryggen.
Ha en fortsatt härlig lördagskväll!
 
/Sofie

Äntligen utflykt

0 Läs mer >>
Ingen av er återkommande läsare har väl kunnat missa att jag gillar det som i dagligt tal benämns som retro? Jag älskar gamla möbler med patina, stilrena möbler från 40 och 50 talet, plastmattor, färgat glas, färgglada plast och plåtburkar, mönstrat porslin, storblommiga textilier och bonader med sagomotiv. Listan kan göras lång. 
 
 
Men ikväll insåg jag plötsligt; jag är besatt av retro! Det finns ingenting som ger mig så mycket inspiration som att surfa omkring på sidor med retroprylar och textilier. Jag blir som uppslukad av alla dessa prylar, färger och mönster. Detta insåg jag efter att ha suttit på tradera i nästan 3 timmar och bara bläddrat. Vad använde jag då för sökväg? Jo just det; RETRO, Alla kategorier...
 
Kan man låta bli att älska?
 
Jag har absolut inget emot modernt, blandar hej vilt, men det gamla är det som gör vårt hem till bara vårt och som ger det karaktär. Antar att jag helt enkelt får inse att jag är en retronörd som så många andra i vårt avlånga land. Jag som trodde att jag inte föll för trender... Hmm...
 
/Sofie
 
 
 
 
 
 

Retronörd!

0 Läs mer >>
Hela veckan har jag varit hemma pågrund av min dåliga rygg. Barnen har också varit hemma då sonen är sjuk och det har blivit mycket innesittande av naturliga själ. Men idag strålade solen från en klarblå himmel och med sambon hemma tog jag mig äntligen ut. Först blev det en härlig promenad ner till apoteket på förmiddagen och efter middagen ikväll tog jag och en nyfunnen, mycket god, vän beslutet att lämna våra familjer en liten stund och ta en lugn promenad till Tott hotell för ta nåt gott i baren. En härlig promenad, en Lingon Mojito  och ett mycket trevligt sällskap senare sitter jag nu här vid datorn och konstaterar att det här varit en väldigt bra dag och kväll och trots min dåliga rygg är jag fantastiskt nöjd med min tillvaro. Så nöjd att jag fick för mig att ta en selfie! Det är inte varje dag som tanten gör såna ungdomliga saker minnsann. Men visst ser jag rätt nöjd ut? Missunna dig inte livets små spontana guldkorn, det är dom som värmer mest!
 
 
Sov gott!
/Sofie

Cocktail och selfie

0 Läs mer >>
 
Plastmattor är snygga och väldigt praktiska när man har barn i huset. Jag har inte längre någon annan typ av matta här hemma... Det har blivit populärt men man kan fortfarande göra riktiga fynd på loppisar och i second handbutiker. Tyvärr är ofta fransarna i ganska tråkigt skick eller kanske behövs det en liten extra färgklick på mattan för att den ska passa perfekt hemma på golvet. 
 
Fy för tråkiga fransar!
 
Klipp ut en bit av ett lite kraftigare tyg, lite längre än mattans bredd, och vik över fransraden. Vik in sidorna och se till att ena sida ligger runt mattkanten så det inte blir någon glipa in från sidan.  Sy sedan fast ordentligt för hand eller med maskin (om maskinen klarar tjockleken). Enkelt, snyggt och kul. Mattan ser som ny ut och du har gjort den garanterat orginell!
 
Nu perfekt i hallen
/Sofie

DIY- förnya plastmatt...

0 Läs mer >>
Vinnaren utav min lilla bloggtävling blev en tjej vid namn Annika. Grattis Annika och hoppas att du får användning av den söta väggfickan!
Under veckan som gått har jag suttit och jobbat lite med vår kommande webshop där vi kommer sälja våra egna alster. Vårt märke heter ju som sagt Lyckligt Årerbruk & Design och webshopen kommer att finnas på vår hemsida www.lyckligtaterbruk.se. Webshopen är inte riktigt funktionsduglig än men jag hoppas kunna få upp den under kommande vecka. Jag lovar att meddela här i bloggen så fort den är klar.
Men här i bloggen tänkte jag testa en annan kul grej! Som ni ser finns det en varukorg och texten Tipser till höger i bild, både på mina inlägg och på bloggens förstasida. Här kommer jag kontinuerligt lägga upp produkter som jag tycker är snygga och prisvärda (eller kanske dyra men en fantastisk inspiration). Det kommer garanterat att vara mycket färg och mönster! Min första kollektion heter "Sätta färg på köket" och består av allt från roliga förvaringsburkar till knalliga, supersnygga köksstolar och såklart underbara små stringhyllor. Fördelen är att ni kan handla produkterna direkt här från min blogg. Eller bara låta er inspireras till eget pyssel. Gå in och kika vetja!

 

 
 
 

 /Sofie

 

 

Vinnare och Tipser

0 Läs mer >>
 
Jag älskar gardiner! Idag kändes ryggen lite bättre (den har strejkat lite under veckan) och då passade jag på att äntligen hänga upp mina ursnygga retrogardiner som legat i garderoben ett tag. Vardagsrummet går nu åter i orange och gult med hjälp av ovanstående gardiner som är helt galet snygga och en riktigt snygg plastmatta som fyndades på Kupan förra veckan.
 
 
Jag känner mig jättenöjd med resultatet och att rummet känns så mycket varmare igen. Även blommor och kuddar har fått en liten ommöblering. Så fort jag lämnar rummet så hamnar dock kuddarna i en stor hopphög mitt på golvet så det är lite ogjort arbete kan tyckas. Men fint så länge det varar.
Köket har fått en helt fantastiskt vacker gardin i gröna toner. Tjejen som sålde den sörjde över att hon inte kunde få sin sambo att gilla den och jag förstår henne. Den är magisk!
 
 
På bordet står en vacker blå vas som fyndades på Kupan i onsdags. Jag hade tittat på den förut men lämnat den, förstår inte hur jag tänkte då för den passar så bra! Även duken är ett fynd från Kupan och passar perfekt till gardinen. Nu går jag här hemma och njuter.
 
 
/Sofie

Gardinglädje

4 Läs mer >>
 
Den 7:e januari fyllde bloggen ett år! Jag missade det helt, tiden har gått så fort! Nu fyller den ett år och en månad och då får vi ju fira det istället. En liten tävling tycker jag är på sin plats och priset är en supersöt väggficka  från vårt eget märke Lyckligt Återbruk & Design.
 
 
För att delta i tävlingen vill jag att du skriver en kommentar om varför du tycker det är bra med återbruk och varför du skulle kunna tänka dig att köpa återbrukade produkter istället för nytt. Jag vill även att du ger någonslags feedback på någon av de nedanstående produkterna som kommer komma ut i vår webshop inom en snar framtid. Sista tävlingsdag är fredagen den 13 feberuari. Lycka till!
 
Tavlor återbrukade till griffel- och anslagstavla med hjälp av sprayfärg, griffelfärg och bomullssnöre.
 
Vacker liten lervas som fått nytt liv med sprayfärg i vitt och svart.
 
Urläckert kuddfodral sytt av en kjol. Så snygg detalj i soffan!
 
 Underbart lejongul pinnstol med pålackad textildetalj. 
 
/Sofie

Ett år (och en månad)...

1 Läs mer >>
 
Tyvärr har det inte blivit så mycket tid över till att vara i verkstan på sista tiden. Men idag hann jag dit ett par timmar och det känns alltid lika inspirerande att komma in i vårt färgglada lilla krypin.
 
Av loppisfynd och möbler vi fått har vi inrett vår mysiga verkstad.
 
 
Idag hann jag inte skapa så mycket men nästa vecka är det bara att börja sy på de mössor jag kombinerade ihop under dagen. Mössorna sys helt av förbrukade kläder och dekoreras med virkade dukar. Jättekul att göra och snygga blir dom!
 
 
Vi har redan fått ihop mycket fina produkter och nästa steg blir att starta upp en webshop. Eftersom våra liv är ganska så härligt fulla av aktiviteter just nu så tar varje steg sin lilla tid att genomföra. Men snart så!
 
 
Så länge njuter vi bara av den tid vi kan spendera i vår lilla verkstad och gläds åt att vi har den här möjligheten. Idag satt jag en lång stund i en av våra mysiga "skrotfåtöljer" och bara njöt av kaffe, choklad och omgivningen. Underbart!
 
/Sofie
 

Vår underbara verksta...