Aprilväder

Detta året kan man verkligen prata om att det varit aprilväder här i Åre. Det skiftar hej vilt mellan solig vår, ruggigt regn och blåsigt snöväder. När Skutskjutet gick av stapeln i lördags var det just en av de blåsigt snöiga dagarna som visade upp sig. Sonen och jag hade bestämt oss för att åka och kämpade oss upp för Ullådalsliften och Stendalsliften för att sedan knata uppför de sista 300 m till startområdet. Högzon var ju naturligtvis helt stängd. Det var kallt och ruggit men på väg nerför i den fina banan så var det värt allt. Sonen var superduktig och även om vi inte vann någon bil så blir det helt klart en repris nästa år.
 
Glada killar som hoppas på en bil vid Skutskjutets prisutdelning.
 
Söndagen bjöd däremot på strålande sol och vårvärme i luften och jag passade på att njuta av de stunder jag kunde vara ute på jobbet. En liten kort paus på en solig balkong ger energi till även det tröttaste hjärta och vårkänslorna började äntligen bubbla i kroppen. Vi fick även klart att det kommer bli husbilssemester i år och det är inte långt kvar nu innan det är dags att plocka fram sommarkläderna och köra söderut. Ska bli riktigt kul!
 
 
Nu gäller det bara att bli av med alla envisa vårförkylningar och om vi orkar och vädret tillåter så kanske, kanske att vi kan få åka lite skidor i helgen innan liftarna stänger för denna säsongen. Vart tar tiden vägen?
 
/Sofie
 

Kommentera här: