0 Läs mer >>
Nu har våra tredagarshelger börjat. I två månader kommer vi vara lediga fredag till söndag varje vecka. Sambon tar föräldradagar och jag som ändå inte jobbar heltid kan jobba måndag till torsdag. Hur lyxigt som helst! Denna första helg började vi med en underbar skiddag hela familjen i Tege/Duved. 
 
 
Det har kommit gott om snö sista tiden och det var helt underbart ute i backen. Vi började turen i Tege och dottern som vägrat släppa pappas stav skulle nu få testa att åka med sele. Det gick faktiskt bra och man såg hennes glädje över att våga "stå själv". Vi tog oss sakta bort mot Duved i de härliga backar som finns där emellan.
 
Staven är tryggheten för lillan. Håller man i den vågar man åka vilka backar som helst!
 
Väl framme i Duved blev det lunch på Linbanecafét (har aldrig sett pannkakor försvinna så snabbt) och sedan ett åk i Linbanan. Men när vi skulle åka tillbaka mot Tege blev det stopp, första ankarliften mot Tegehållet var ur funktion. Det var då vi hittade Valle istället i knappliften bredvid och dottern plötsligt fick för sig att åka liften själv!
 
     
Snögubben Valle i backen och dottern tar sin första lyckade lifttur i knappliften.
 
Valle är Skistars maskot, en snögubbe, och ungarna älskar honom. Sonen smög sig in i ledet med skidskoleelever som åkte efter Valle ner för barnbacken. Säkert ingen som märkte något...
 
 
Sen  bar det av upp i Linbanan igen för ett sista åk innan det var dags för skidbussen (äventyr för en Åreunge) tillbaka till Tege där bilen så fint stod parkerad. Det första som händer när vi hoppar på liften är att dotterns skida flyger av. Ingen liftvärd på plats och inga efter i kö som ser. Blir för pappa att ta ett extra åk (hans höjdpunkt för dagen) för att hämta skida. Dottern var dock inte allt för bedrövad utan lekte glatt med den andra skidan i snön tills pappa var tillbaks.
 
Tappa skidan i liften är inget som bekymrar den här busungen.
 
Skiddagen avslutades med lite skogsåkning och en tur med skidbussen innan vi utmattade ramlade hem igen. Tänk att vi har två månader framför oss med såna här helger!
 
När kameran väl kom fram var familjen redan försvunnen mellan träden. Ett sista åk en härlig dag.
 
 

Helg i tre dagar!