1 Läs mer >>
Så här såg det ut i vår monter på Åre Höstmarknad. Allt har gått bra och vi känner oss nöjda men trötta efter alla intryck och nervositeten över att visa upp sina produkter för första gången. 
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
Kom gärna med kommentarer vi vill så gärna höra era åsikter.
 
/Sofie

Bilder från Åre Höstm...

0 Läs mer >>
Första dagen på Åre höstmarknad är över och vi är helt slut. Regnat och blåst har det gjort och folk har mest sprungit förbi med luvorna uppfällda. Vi har fått hänga i tältet för att det inte skulle flyga iväg men känner oss ändå rätt nöjda med dagen. Imorgon är det dock stormvarning utfärdad! Vi kände oss ganska oroliga inför detta faktum tills vi fick reda på att vi kommer att få husera inomhus på Åre stationshuset under morgondagen. Nu känns allt jättebra. Jag lyckades inte ta ett ändå foto idag men i morgon lovar jag att fota lite. 
 
Sov gott!
 
/Sofie
 
 

Stormvarning

0 Läs mer >>
Med min snoriga, men ändock kvällspigga, lilla dotter stussandes och klättrandes omkring i rummet försökte vi tidigare ikväll få någonslags struktur på den kommande marknadshelgen. Det var dock dömt att misslyckas och jag fick snällt krypa ner i sängen och sjunga istället. När min envisa lilltjej somnat gick jag in till Nencia där vi äntligen fick lite lugn och ro. Vi håller fortfaranade på att tillverka saker in i det sista och har nu gjort en lång lista på saker som måste fixas runtomkring. Vad behövs inför helgen? Mycket saker! Vad behöver göras inför helgen? Mycket saker... Det ska bli väldigt kul att äntligen få visa upp ett litet utbud av produkter och se responsen. Kul men faktiskt väldigt nervöst.
 
 
Vi har iallafall tryckt upp lite roliga visitkort och förhoppningsvis får vi dela ut ett par. Visst blev dom snygga? Vi valde att beställa dom från Vistaprint som har gratis visitkort (65 kr i frakt för 250 stycken) och det passar vår budget bra just nu, Det fanns inte så jättemycket passande motiv att välja på men det här kändes ändå lite kul.
 
Nu ska jag se till att få lite sömn. Mycket att göra i morgon!
 
/Sofie

Kul men nervöst

0 Läs mer >>
Väldigt mycket tid går åt till att få allt klart till höstmarknaden på fredag, och nu ligger sambon nerbäddat i sängen med feber och halsont, så tyvärr kommer det inte bli några längre blogginlägg på ett par dar. Men jag tänkte ni skulle få en tjuvkik på lite småsaker som nyligen blivit klara. Hoppas något faller dig i smaken!
 
Vår egendesignade trådanslagstavla finns nu i vitt med matchande griffeltavla. Underbart söta små tavlor med blomstermotiv från en gammal Flora finns med olika färger och former på ramarna. 
Syltburkar med klädsel av virkade band blir snygga förvaringsburkar i köket. Jeanskruka finns nu av bruna jeans och blomstermotiv i härliga höstfärger. Dom kan användas som krukfodral eller som fin förvaring.
 
Cool väggförvaring av färgglatt fantasifullt tyg och jeansfickor. Passar perfekt i hallen eller varför inte för små skatter i barnrummet?
 
Fortsatt trevlig kväll!
 
/Sofie
 

Lycklig(t) tjuvkik

0 Läs mer >>
Förmiddagen tillbringade Nencia och jag i verkstan och det var väldigt kul att få lite sällskap där. Hittills har vi mest jobbat var för sig eftersom hon fokuserat på att sy medan jag snöat in på att designa om möbler och andra målningsbara produkter. Det är så fantastiskt kul att arbeta med sprayfärg i alla möjliga glada färger, bara låta inspirationen flöda och se saker byta utseende på ett litet kick. Jag älskar det! Prova om ni inte gjort det. Sprayfärgen Montana Gold har en färgkarta som kan liknas vid en riktigt stor godispåse, massor att välja på och den ena smaskigare än den andra.
Bild lånad från hlstore.com
 
Eftermiddagen tillbringade sonen och jag på ett barnkalas hos goda vänner i Järpen. Väldigt kul och trevligt med mycket stoj, lek och en fantastisk trevåningstårta med Pippi Långstrumpstema. Deras två härliga döttrar fyller år på samma dag, trots att det skiljer två år, och mamman konstaterade nöjt att det här blir extra kul eftersom man bara behöver göra det en gång om året. Alla som har haft barnkalas hemma vet ju att det tar en liten aning på krafterna... Jag förstår iallafall precis hur hon känner.
På kalaset kom jag att tala med en annan gäst om återbruk och vår affärsidé. Jag fick lite tips och råd om möjliga lokaler ( jag har nog glömt att nämna att vår lilla verkstad tyvärr har blivit såld och att vi nu letar efter en ny lokal). Jag kände att det var himla kul att få prata med någon som helt och hållet delade mitt tankesätt om att ta tillvara på det gamla istället för att bara köpa nytt och att sprida det tankesättet till fler i vårt samhälle genom att visa vad man faktiskt kan göra av gamla saker. Skönt att få prata av sig med likasinnade ibland. Få ha lite riktigt återbruksprat!
 
Ha nu en fortsatt trevlig lördagskväll!
 
/Sofie

Återbruksprat

0 Läs mer >>
 
Idag har jag varit i verkstan hela dagen och bara njutit av att skapa och av den helt underbara hösten som vi blivit belönade med. Nu är jag helt slut efter att ha hållt igång hela dagen och ska gå tidigt till sängs. Men först vill jag bjuda på lite vackra höstbilder från Åre by. Fullt av färger som sprider så mycket glädje. Sov gott!
      
 
 
      
 
 
 
 
   
/Sofie

Höstglädje

0 Läs mer >>
Jag måste rensa i dotterns garderob! Hur många gånger har jag inte tänkt det senaste månaderna när vart och vartannat plagg  jag plockat fram är för litet, fläckigt eller trasigt. Man har känslan av att hon bara använder ett fåtal plagg (de som ligger främst på hyllorna) fast man vet att det ska finnas nyare och roligare plagg nånstans där inne i röran... Nån som känner igen sig?
 
 
Men så idag hände det: När storebror skulle leta upp en av lillans favoritkjolar så kollapsade en hylla i garderoben och sen hyllan under den och sen hyllan under den... Total garderobkollaps helt enkelt! Så just nu ligger alla kläder i en stor hög mitt på golvet och det är kaos i rummet. Men oj vad det känns skönt! Äntligen så måste jag ta tag i det där klädproblemet som jag skjutit upp så länge och eftersom jag VABar idag (lillan snorar och är febrig igen) så passar det ju alldeles utmärkt. Ibland krävs det verkligen nåt drastiskt för att man ska få tummarna ur... Mitt motto; inget ont som inte har något gott med sig, passar helt enkelt alldeles utmärkt in i sådana här situationer.
 
Fortsatt trevlig dag.
 
Mvh Sofie
 
 
 

Garderobkollaps

0 Läs mer >>
Jaha nu ska visst min dator ge upp. Den piper, skramlar och lever sitt eget liv. Igår lät det som om den skulle börja brinna så nu får den vara avstängd. Då kommer nästa problem; sambon som i vanliga fall sitter vid sin dator medans jag bloggar blir nu datorlös då jag måste använda hans. Oj oj, stackarn vad det blev jobbigt! Men åh andra sidan så gör det ju honom mer benägen att försöka fixa till min dator igen, hi hi. Ska avsluta det här stycket med att poängtera att jag älskar min sambo väldigt mycket. Men han är fantastiskt kul att reta ibland!
 
Bild lånad från www.are360.com
 
Ikväll har jag varit i verkstan och fixat lite. Just nu känns det som att jag mest har halvfärdiga produkter pågrund av materialkrångel. En av de spraylacker jag använt har gett en klibbig yta vilket har gjort att sakerna fastnar i varandra och att färg lossnar när man ska sära på dom. Ytterst irriterande att behöva göra om för en sån sak. Men, men... jag lär av mina misstag. Nencia syr kuddfodral (helt fantastiskt fina!) för glatta livet och det känns som om vi kommer ha fått ihop ett riktigt fint sortiment till höstmarkanden här i Åre 26-28 september. Ska bli så kul! 
 
/Sofie

Pipande dator och gnä...

1 Läs mer >>
     
 
Efter gårdagens fix av vardagsrummet insåg jag att det var nåt som kändes lite trist, den fantastiskt fina gardinen med turkosa blommor kom inte riktigt till sin rätt. Efter en ordentlig funderare och med lite hjälp av Nencia (som bara så där helt plötsligt plockade fram en annan gardin ur min tygsamling och sa; - Det här tyget hade passat in i ditt vardagsrum nu) så blev det ett byte som jag själv tycker lyfte vardagsrummet ännu mer. 
Men vad hände då med min underbara turkosblommiga gardin?
 
 
Jo den hamnade i köket där det blev jättefint, och nu ser man verkligen hur vacker gardinen är. 
Glöm inte att kolla i era gömmor innan ni köper nytt. Man glömmer så lätt bort vad man redan har hemma!
 
/Sofie
 
 
 

Med rätt att ändra si...

1 Läs mer >>
Det randiga kuddfodral från H&M fick stanna kvar och gjorde sig fint ihop med det bokmönstrade från Ica hemma.
 
Det mönstrade kuddfodralet kommer från traderabutiken We-love-India och retrogardinen är inropad på Tradera. Plastmattan från Rusta har bytt plats och fått den vita sidan uppåt. Överkastet i petrol har funnits med hela tiden fast med den blommiga sidan utåt.
 
 
Gardinen har riktigt härlig struktur och underbara färger.
 
Min härligt turkosa sillburk har fått flytta från köket till vardagsrummet där den nu passar bäst in i färgskalan.
 
Myshörnans kuddar har fått samma mönster som soffan tillsammans med petrolfärgade kuddfodral från H&M.
 
Pläden i petrol kommer från H&M och har en härlig struktur och kvalitet. Fåtöljen med pall har fyndats för 50 kr.
 
Jag känner mig nöjd. Trevlig helg!
 
/Sofie

Höstnytt i vardagsrum...

2 Läs mer >>
Jag har en envis spänningshuvudvärk som inte vill ge sig. Varje eftermiddag kommer den som ett brev på posten och idag gick jag faktiskt hem från jobbet vid lunch för att vila. Det blev bättre efter en naprapatbehandling i måndags, men så lyfte jag ett tungt klädskåp igår och det var kört igen. Det är så trist med huvudvärk och jag har flera gånger funderat över alla stackare som lider av migrän. Hur står ni ut?!
 
 
Igår kväll tog jag en härlig kvällspromenad i solnedgången för att lindra huvudvärken och jag känner att jag nog måste börja röra på mig mer igen. Sista tiden har det varit väldigt mycket folkus på annat och jag har rört på mig alldeles för lite. Det blir ju så där i perioder att man känner att det finns annat att prioritera. Men vardagsmotion måste man alltid försöka få in. Jag ska bättra mig!
 
Bild lånad från NAYAO- a love story
 
Trots huvudvärk så kunde jag idag inte låta bli att inspireras av ett helt fantastiskt inredningsreportage i senaste numret av Hus & Hem. Paret Billgren Nayaos nybyggda lilla hus i Landvetter är en riktig dröm. Köp tidningen och kika in på facebooksidan NAYAO- a love story för glädjefylld inspiration. Färg, mönster och massor av gröna växter i en underbar miljö.
 
/Sofie

Huvudvärk och inspire...

2 Läs mer >>
 
Äntligen har jag hittat en bra lösning på mitt "limma tyg på trä" problem. Det bästa sättet för att få en hård och tålig men ändå textilstrukturerad yta är att använda lack, i det här fallet matt parkettlack. Stryk ett tunt lager lack på träytan och pressa sedan fast tyget så att det blir slätt. Ta sedan lack uppe på tyget så att det blir genomblött av lacken. Jag har inte märkt någon tendens till att tyget blir fläckig så som det blir av lim, men jag har spraymålat ytan vit innan för att minska risken.
 
Två blivande pallsitsar, design Lyckligt Återbruk & Design
 
Nu när första lagret är torrt funderar jag på om jag ska ta på fler lager för att göra ytan ännu tåligare. Jag har provat på en testbit för att se hur det blir innan jag bestämmer mig. Risken är att ytan blir för plastig. Fortsättning följer.
 
/Sofie

LACKA tyg på trä!

1 Läs mer >>
Jag hade ju som mål att vardagsrummet skulle gå i färgerna mörkgrönt och petrolblå nu till hösten. Tänkte dra ner lite på mönster också som ett experiment för att utmana mig själv. Jag kan väl säga att det där sista redan har misslyckats totalt. Men jag är absolut inte ledsen för det, snarare jättenöjd över mina inköp.
 
Bild lånad från Icahemma
 
Denna underbara kudde såg jag på Icahemmas hemsida häromdagen och när jag sedan hittade den i butik var jag bara tvungen att köpa två.
 
Bilder lånade från H&M Home
 
Petrolblå kommer det att bli med hjälp av den här underbara pläden och matchande kuddar från H&M som jag beställt och nu väntar ivrigt på. Här lyckades jag ju fint med uppdraget att dra ner på mönster, men...
 
          
 
Bilder lånade från We-Love-India
 
...så hittade jag de här ursnygga kuddfodralen i en traderabutik vid namn We-Love-India och jag var fast. Även dessa väntar jag med spänning på. Kika in i deras butik så får ni se på härliga färger och mycket mönster och jag får helt enkelt inse att jag älskar både mönster och färg för mycket för att begränsa mig.
 
/Sofie
 
 
 

Inköpt och beställt

0 Läs mer >>
- "Titta mamma löven är gula!" Över en natt hade träden ute på parkeringen blivit gula och löven börjat falla. Lyckan var total hos barnen som tycker det är jättespännande med alla naturens förändringar och sonen har redan börjat drömma att han åker skidor. Hösten är fantastisk här uppe i fjällen och i morgon blir det förhoppningsvis en liten tur i Ullådalen i det fina vädret. Färgerna på fjället är helt makalösa nu när det skiftar i grönt, gult och rött och jag tror barnen kommer älska det.
 
 
Idag har Nencia och jag suttit och sytt hela dagen (höstmarknaden närmar sig med stormsteg) och efter att barnen hämtats på dagis bar det av hem till goda vännen som bjöd på middag. Vi satt ute på hennes altan hela eftermiddagen/kvällen och njöt i den härliga höstsolen. En fantastisk kväll efter en mycket bra dag!
 
 
Väl hemma fick jag för mig att testa en ny gardinkappa i köket. Hittade den i min tygsamling tidigare idag och upptäckte att den var riktigt trevlig. Väl på plats var den annu trevligare så nu är operation höstmakeover inledd både i kök och vardagsrum. Älskar när inspirationen infinner sig!
 
Ha en trevlig helg!
 
/Sofie

Höstfint

0 Läs mer >>
I sommar har jag varit en del av en stor loppis på Millestgården i Duved och ikväll var vi inbjudna på "pengautdelning" och räkfrossa. Denna härliga sommarloppis har  funnits i flera år. Lokalen står Millestgården för och sakerna betalas inne i deras restaurang. En fantastisk kvinna har tagit på sig ansvaret att dela ut platser till folk som vill sälja, hon hållaer ordning och styr upp all information, annars är loppisen obemannad. Under de sommarveckor som loppisen är öppen kan man som säljare fylla på saker när man vill. Det är bara att märka varan med sitt specifika nummer och det pris man vill ha. Ett jättebra koncept som dock hänger på att det finns en eldsjäl i bakgrunden. Jag är mycket nöjd med att förrådet har blivit lite mindre proppfullt och vi fått ett fint bidrag till Blekingeresan som är planerad till jul. De saker som inte sålts kan lämnas kvar och det kommer hållas en loppis under Åre Höstmarknad där alla intäckter går till ett skolprojekt i Uganda som Millestgården stödjer. Underbart!
 
 
När jag kom hem efter denna trevliga kväll hade min älskling städat, nattat barnen och tänt ljus. Kan man ha det bättre? Jag tror jag är ganska bortskämd... 
 
/Sofie

Loppisavslutning

0 Läs mer >>
 
Om du letar efter en snygg och hyfsat billig skrivbordsstol så måste du kolla in denna nyhet från Ellos Home, Stol Sevilla! Jag blev kär direkt. Älskar att den är klädd i manchestertyg som är så härligt och snyggt. Fyra färger finns det att välja på.
 
 
Bilder lånade från Ellos
 
/Sofie

Skrivbordsstol i manc...