1 Läs mer >>
Här i Åre avslutades februari med strålande vårväder. Hela vintern har vädret varit helt upp och ner och samtidigt som vi njuter av solen och värmen så längtar vi efter ett riktigt snöväder som ska fylla berget  med puder. Nu är ju inte jag den flitigaste skidåkaren i byn, tre halva skiddagar är jag väl uppe i än så länge, men då är det ännu viktigare att säsongen varar länge så jag hinner få några fler dar i backen. Har man två små barn och bara en gemensam ledig dag i veckan blir det svårt att hinna med. Men om ett par år så åker vi hela familjen. Längtar!
 
 
 
Idag har jag så äntligen jobbat igen och känner mig nästan återställd. Tacosen som sambon bjöd på efter jobbet gick ner utan problem. Det är så frustrerande att vara sjuk när huvudet bara bubblar av idéer och inspirartion! Men under veckan så hade jag faktiskt lite energi över till ett enklare pyssel trots allt. 
 
 
Badrumsspegeln fick ny design med hjälp av min älskade rutiga dekorplast. Spegeln som tidigare var helt ramlös är nu snyggt inramad. Enkelt och billigt!
/Sofie
 

Vårväder och badrumss...

0 Läs mer >>
Vilken seg magsjuka vi åkt på! Jag har äntligen börjat få lite energi tillbaka och lillan skuttar runt obekymmrat. Men sambon och sonen är inte alls i form än och jag kan ju inte påstå att jag känner mig helt återställd.
 
 
Lilltjejen har försökt fördriva tiden så gott hon kunnat medan vi andra legat och varit "tråkiga". Ett stort intresse är att måla; på allt och alla och gärna sig själv... Men hon börjar faktiskt få till en del kul krumelurer och verkar gilla glada färger. Hon släktas väl på sin mamma i detta fallet till skillnad mot sonen som har svart som favoritfärg.
 
Men oj vad han kan skapa konst min lille son! Jag älskar att inreda med hans skapelser. Överallt i lägenheten syns dom och gör mig så glad. Glöm inte bort att använda småttingarnas konstverk i inredningen om du har barn, det piggar upp allt och alla.
 
 
 
 
 
/Sofie
 
 

De små konstnärerna

0 Läs mer >>

Tredje kräksjukan sedan jul har nu drabbat vår familj och som vanligt var jag först ut. Har kännt mig risig ett par dar och i går kväll var det dags. Nu klagar resten av familjen på illamående hela högen, får väl se hur natten och morgondagen artar sig.

 
Annars var gårdagen en fantastisk dag med strålande sol och gnistrande snö. Medan sambon och sonen åkte skidor tog jag och lillan en härlig promenad ner till byn och njöt av vädret. Nu hoppas vi att det ska var slut på sjukdommar för ett tag framöver när denna omgången ebbat ut. Har fått hem en "ny" bäddsoffa som ska göras iordning och har så mycket idéer jag vill pyssla med. Har inte tid att vara sjuk jämt.

/Sofie

Tredje gången gillt!

0 Läs mer >>
Sista tiden har det varit mycket glas med i bloggen. Men jag har faktiskt fler favoritmaterial som jag gillar att inreda med. Ett av dom är plåt. Plåt i riktigt härliga starka färger blir ursnygga inredningsdetaljer!
 
                                
                               
Jag har ett helt gäng plåtdetaljer i hallen. Både praktiska och snygga. I vår hemmagjorda hallmöbel (består av en smal byrå från jysk och två enkla vita hyllor staplade på varandra) står tre praktiska förvaringskorgar i plåt av märket Waterquest och en färgglad burk med lock från Panduro. Tre plåtkrokar i form av små hus sitter på sidan av möbeln som extra upphängningsmöjlighet.
 
 
I vardagsrummet har den här grymma lampan smygit sig in som en färgglad kontrast till den gamla byrån och skolplanschen. Som sagt; våga färg!
/Sofie
 
 

 
 
 

Plåtkärlek

0 Läs mer >>
Den här duktiga killen är min fyraåriga son. Han har blivit så stor och kan så mycket! Igår var dagen då han lärde sig åka och hoppa av knappliften alldeles själv och skidåkningen gick som en dans. Lillan och jag stod vid sidan om barnbacken och tittade imponerat på.
 
Här har vi mitt senaste pysselprojekt. Måste medge att jag snöat in lite på glas just nu... Men visst blir det fint? Allt som behövs är en snygg glasburk, lite självhäftande plast och matt sprayfärg. Klipp ut ett kul mönster i plasten och klistra på glaset på önskad plats. Spraya därefter ett jämnt lager över hela burken. Jag tycker det blir bäst om locket får sitta på och sprayas samtidigt, då får man ingen färg inuti burken eller locket.
 
 
När färgen blivit beröringstorr är det bara att plocka bort plasten och få fram det fina mönstret. Kul att göra och passar fint på kökshyllan!
/Sofie
 

Stora killen och piff...

0 Läs mer >>

 
 
 
Som jag skrev igår så blev plastmattan från Tarkett (Meleze metall) riktigt snygg när den kom på plats. Strukturen gör att den inte alls känns plastig.
 
 
Nu är frågan om hallen ska bli med eller utan matta? Mattan är ett eget pyssel då jag ville ha en lång, smal, färgglad och tålig matta i vår långsmala hall. 
 
Fyra små "plastmattor" från Rusta, 29 kr/st, har sytts ihop med vanligt bomullsgarn. Den är inte 100 % rak och det kan naturligtvis skilja lite i bredd när man köper flera mattor men helhetsintrycket känns glatt och ombonat.
Nu väntar skidbacken.
/Sofie

Plastgolv och mattpys...

0 Läs mer >>
Det nya golvet är på plats och vi har slitit hela kvällen med att få alla möbler på plats igen. Det känns jättebra. Vilken skillnad ett golv kan göra! Kvällen avslutades uppkrupna i soffan med varsin kaffe med Capten Morgan och vispgrädde. I morgon väntar skidåkning. Hoppas alla har haft en riktigt fin alla hjärtans dag!
/Sofie

Vilken skillnad!

0 Läs mer >>
 
Jag har lyckats missa att expressen har en bilaga som heter Handarbete & pyssel! Köpte den idag och kan varmt rekommendera. Som ni ser börjar golvet komma på plats och blir precis så snyggt som vi hoppades.
 
Har en arbetskollega som är lika tokig som jag i loppis och second hand och vi tog med lillan på inomhusloppis och en sväng om Röda korset idag. Lyckades även klämma in en go fika på Agdas café i Mattmar som är en riktig liten pärla med flera sorters glutenfria kakor. Lillan var inte helt stormförtjust i loppishäng och satt i sin vagn och skrek "färdig" och kastade saker på golvet så fort hon hann. Blev som ni säkert förstår inga riktiga fynd idag. Fikan uppskattade hon mer...
 
Men förra veckan fyndade jag det här fina fatet för 50 kr. Perfekt för frukten. Hade tänkt spraymåla det i någon glad färg men ibland är saker bara finast som dom är. Älskar den vackra formen och att det har sina små skavanker.
 
/Sofie
 
 
 

Fruktfat och "nytt" m...

1 Läs mer >>
Nu har golvläggaren börjat röja i lägenheten och vi får husera i vardagsrummet och ett sovrum hela familjen. Just nu ser resten av lägenheten ut som en källare med betonggolv (tydligen spackel) men snart kommer det nya golvet att komma på plats i kök, hall och gästrum. Sen blir det till att flytta runt möblerna igen så att sovrummen också går att komma åt. Lite bökigt att byta golv i en fullt möblerad lägenhet samtidigt som man ska bo där, men det är det värt! Eftersom vi bor i hyresrätt så är det plastmatta som gäller i alla rum utom vardagsrummet om man ska få golvbytet betalt. Men jag tycker att det fanns en hel del fina mattor att välja på och för en småbarnsfamilj är det ju faktiskt väldigt praktiskt med plastgolv. Vi har valt en matta fån Tarkett som heter Meleze metal till alla rummen. Tror det kommer bli väldigt snyggt.
 
Meleze metal (bild lånad från www.golvshop.se)
/Sofie

Nytt golv pågång!

0 Läs mer >>
Tacos och filmkväll med fina vänner. Kan inte bli mycket bättre fredagsmys tycker jag. Den nu mera klassiska nationalrättren tacos går alltid hem när magen är hungrig, hur simpelt och fantasilöst det än må vara.
I morgon väntar skidåkning med barnen, lite egen skidåkning och sist men inte minst ett barnkalas. 
 
Förra gången sambon och sonen varit ute i backen såg det ut så här efteråt; en fullt påklädd liten skidåkare som sov som en gris mitt i tvätthögen. Utmattande att lära sig åka skidor minnsann. - Det är bra att ramla mamma då lär man sig!
 
 
 
 
Igår kväll pysslade jag ihop en ny anslagstavla av en tavelram sprayad i kopparfärg och ett bomullssnöre. Har en i hallen sedan tidigare som jag är jättenöjd med, den ramen har jag satt ihop av gamla lister. 
 
 
Allt man behöver är en ram av något slag, snöre och en häftpistol. Mönstret på tråden kan man variera lite som man vill och det blir ju ett litet konstverk i sig. Sen är det bara att skaffa ett par klädnypor för upphängning. Lätt, snyggt och kul. Blir nog fler.
/Sofie
 

Fredagsmys och anslag...

0 Läs mer >>
Idag kom jag äntligen iväg till jobbet för första gången på en och en halv vecka. Jag är frisk och barnen är friska. Tjo ho! Passade på att ta en bild på denna magiska himmel under eftermiddagen. Det är viktigt att hinna njuta av sådana här ögonblick även på jobbet. Det är ju därför vi bor i den här underbara delen av landet, naturens skönhet och möjligheter.
 
Jag är som tidigare nämnts svag för glas och kanske speciellt färgat glas. Blev därför väldigt lycklig när en hel kasse blå glasvaser slumpades bort på en köp och sälj sajt här i Åre häromdagen. 50 kronor fattigare och sju glasvaser rikare blev jag. Nu står de här tre skönheterna som ett färgskimrande stilleben på byrån i hallen. Den främsta får även fungera som en härlig ljuslyckta.
 
När inspirationen väl infunnit sig åkte dessa tre gröna vaser upp i köksfönstret. Även dessa är fynd gjorda på loppis och auktion för sammanlagt 50 kronor. Vackert, billigt, begagnat...
/Sofie

En kasse med lycka

0 Läs mer >>
 
En härlig promenad fick lillan och jag idag och tog oss upp till den här fantastiska utsikten. Tyvärr var vädret lite grått men utsikten över Åredalen gör mig alltid lycklig.
 
 
När vi kom hem fick vi ett chockerande samtal från min pappa. En nära väns hus blev totalförstört i en brand under morgonen. Men hela familjen hann ut, föräldrar och fyra små barn. Alla befann sig på övervåningen när brandvarnaren gick igång på bottenplan. När jag ringde min vän sa hon; Jag tänker bara på vad som kunde ha hänt!
 
 
Jag tänker på hur lätt livet kan förändras utan att man har någonting att säga till om och känner starkare än någonsin hur viktigt det är att ta tillvara på varje dag, försöka förverkliga sina drömmar och njuta av det man lyckas åstadkomma och det man har runtomkring. Som utsikten över Åredalen...
/Sofie
 
 

Utsikt och insikt

1 Läs mer >>
Igår kväll var det sonens tur att åka på kräksjukan  och lillan är fortfarande inte bra. Inget vill stanna kvar i den lilla magen mer än nån timme, tur att hon envisas med att äta och dricka mellan varje attack så hon inte blir uttorkad. Nu blir det till att stanna hemma ytterligare några dagar. Men jag är ledig måndag och tisdag så det slipper bli så mycket VAB.
 
 
Hann med att pyssla lite igår när sambon också var ledig. Sydde två krukor/vaser/förvaring av jeansben och ett härligt knalligt rödorange tyg som jag fyndat på second hand.
 
 
Passade fint på köksbordet där det behövdes lite färg. Just nu fick den minsta bli kruka men tänker köpa ett gäng vita tulpaner så fort jag får tillfälle och sätta ner vasen i den högre.
 
 
Den vita lampskärmen som jag köpte på Rusta för 39 kr har nu fått ta plats på lampfoten av trä som fyndades för 10 kr på Röda korsets secondhand butik. Skärmen klädde jag om med rutig självhäftande plast och en bit tyg som jag bara limmade på längs nederkanten. Lampfoten hade jag tänkt spraymåla men ångrade mig då den passade så fint ihop med köksbordet. Tänker däremot ge den tråkiga vita sladden en omgång färg eftersom den syns så väl när lampan står i köksfönstret.
 
 
Självhäftande plast kostar inte så mycket men kan användas till mycket skoj. Här har jag klätt in två saltburkar i olika rutig plast och satt en etikett i plast på glasburken för våtservetter. Genast blev det mycket roligare att ha dom stående på kryddhyllan. Eftersom burkarna oftast inte är helt jämna får man klippa hack i plasten så att man kan forma den lite efter burkens form.
/Sofie

Jeansförvaring och sj...

0 Läs mer >>
Usch vilken otrevlig rubrik det blev på detta inlägget. Men just så otrevligt har det varit sedan igår här hos vår lilla familj. Lillan och jag är det som fått ta smällen än så länge. Hoppas nu sonen klarar sig, kan inte vara kul att kräkas med nyopererad hals.
 
Men vi har varit lite piggare nu under eftermiddagen och legat och i myshörnan och busat lite med mina glasögon som alltid är roliga att kika igenom.
 
 
 
 
 
Innan jag blev utslagen igår eftermiddag så hann jag iallafall med lite kökspyssel. Nytt kakeldekor kom på plats. Texten är skriven med penna som går att torka bort så att man kan ändra text när man vill, finns att köpa på Panduro och fungerar på de flesta blanka underlag och griffeltavlor. Det blev lite färglöst om man jämför med tidigare kakeldekor men sambon gillade det. 59 kr kostade en paket med 10 stycken dekorer, bra pris!
 
 
Hann även plantera två nyinköpta växter till köksfönstret. En av glasburkarna som jag hittade häromdagen kom nu till nytta. Jag hällde krossade linfrön i botten för att få lite "kökskänsla". Den andra växten planterades i en tvättmedelsspann av plåt. Tycker om lite otraditionella krukor, det ger liv åt fönstret.
/Sofie
 

Kräksjuka och kakelde...