0 Läs mer >>
Idag stod lilltjejen på skidor för första gången i det underbara vädret! Hon fyller 2 år 10 april och har länge uttryckt önskan om att få åka som sin storebror. Nu var det alltså dags. Själv var jag ute och åkte skidor med goa vänner som är uppe på besök så jag hann bara se ett litet åk i slutet, men hon var så duktig och tyckte det var så kul. Lovande må jag säga!
 
 
När jag var och handlade i förgår så fick jag syn på Danoninos nya flaskor för drickyoggi och blev helt kär. Två paket köptes hem och tömdes snabbt av barnen. Sen blev det pyssel; flaskorna diskades, lillkillen fyllde dom med okokt pasta och jag klippte ut runda små tygbitar som fick bli lock/hattar på flaskorna. Vips så hade vi Danoninobowling! Ungarna älskar det.
 
 
 
 
 
/Sofie
 

Lilltjej på skidor oc...

0 Läs mer >>
 
Idag har jag jobbat hela dagen i det underbara vädret och blommor har varit mitt stora glädjeämne. Jag har sett vårens första tussilagos och hämtat ett fantastiskt vackert retrotyg som jag budat in på Tradera, 
 
 
Svart botten och stora härliga vita blommor hade detta tyg som jag gav 113 kr för inklusive frakt. Det är sytt som en gardinlängd (135* 250 cm) och är i nyskick. Jag är så nöjd! 
/Sofie

Vårtecken och retroty...

0 Läs mer >>
Underbart vackert sken solen idag när lilltjejen och jag kom hem från jobbet/dagis kl 17. Känns att våren är här och nu känns det äntligen som en Årevår, sol och snö! Lillkillen och sambon har åkt på något virus igen och har legat hemma och snörvlat hela dagen. Men det känns ändå som att vi varit friska lite längre denna gången. Det tar sig!
 
 
Om man ska göra många likadana kort tillexempel inbjudningskort så kommer här ett snabbt och enkelt knep. Gör så här:
  1. Klipp ut ett motiv  i självhäftande plast. Plasten ska vara tillräkligt stor för att täcka hela kortet.
  2. Ta bara bort skyddspappen runt om motivet, ca 1 cm in, så att plasten fäster på kortet men ändå är lätt att ta bort och flytta.
  3. Spraya med önskad sprayfärg. Jag har använt matt, snabbtorkande färg.
  4. Låt färgen bli beröringstorr innan mallen plockas bort och flyttas till nästa kort.
Det första kortet på bilden är först piffat med en tygbit och fin dekorationstejp. Här är det bara fantasin som sätter gränser.
 
 
Sätt fast mallen på en plastyta när du är klar så kan den användas igen vid senare tillfälle.
 
 
/Sofie
 
 

Finväder och inbjudni...

0 Läs mer >>
Varför känns vissa dagar bara så jobbiga? Man vet nästan redan när man vaknar att allt bara är så fel den här dagen och man orkar ingenting. Trött, irriterad och helt ur balans utan anledning. Jag känner mig som världens sämsta och suraste mamma och barnen blir ju inte precis mer lätthanterliga när dom smittas av mitt humör. Jag drabbas av det här då och då och hoppas och tror att det är likadant för andra. Men vad beror det på?? Förmodligen är jag hur glad som helst när jag vaknar i morgon och kan inte äns förstå hur den här dagen kunde vara så jobbig, kan knappt ens komma ihåg känslan och får då ännu mer dåligt samvete för barn och sambo som drabbats. Känner någonannan igen sig i det här? Tips för hur man ska handskas med såna här dagar?Skönt att få skriva av sig iallafall.
 
Kan meddela att det blir inget pysslande idag (möjligen om jag haft en stor atelje där jag kunnat kasta färg omkring mig) men vill visa en bild på en tavla gjord direkt på väggen i washitejp. Ville göra ett motiv som kändes tryggt men ändå fritt och lyckligt. Så som jag känner mig de flesta andra dagar...
 
 
/Sofie
 
 
 
 

När allt bara är jobb...

1 Läs mer >>
Så här underbart såg det ut över Åredalen idag. En underbar fredag! Äntligen är snön här på riktigt. Hoppas nu att den fortsätter komma så att skidsäsongen blir riktigt lång.
 
Jag har länge letat efter gardinringar i trä så att jag kan sy lite snygga brickhållare av alla fantastiska tyger som jag samlat på mig, och häromdagen budade jag in 22 stycken ringar på tradera! Alltså var det bara att börja sy. Brickhållare ses inte så ofta nu för tiden men jag tycker det är både snyggt och praktiskt, och vem har sagt att där bara kan hänga brickor? Tavlor, böcker, tidningar, överkast, plädar... bara fantasin sätter gränser. Det första exemplaret fick en lilamålad ring och banden gjordes av ett brunt retrotyg med hjärtan. Nöjd!
/Sofie

Snöglädje och brickhä...

0 Läs mer >>
Idag har jag och barnen varit lediga. Det blev en lugn förmiddag här hemma och skidåkning i Björnen efter lunch. Lillkillen åkte skidor vill säga. Han åker helt själv i de små barnbackarna nu! Så härligt att bara kunna stå bredvid och se honom åka och ha kul. Han vill inte sluta när det är dags att åka hem. Vi hann ju såklart med en fika i värmestugan också, busa i bollhavet är ju minst lika roligt som skidåkningen.
 
 
Nu har vi äntligen fått till vårt gästrum/datarum/förråd så att det känns både snyggt och praktiskt med allt som behövs. "Sängen" är en bäddsoffa som går att göra dubbelt så bred (160 cm) vid behov och den har en stor förvaringslåga för sängkläder under. Sambon räddade den från soporna. De gamla dynorna fick slängas men vi hade två skumgummimadrasser som passade perfekt.
 
 
Databordet är vägghängt och kan fällas ner när mer utrymme behövs. På samma vägg hänger en rad med rejäla krokar.
 
 
En stor Ikeahylla täcker största delen av den tredje väggen och får fungera som förråd. Trots mycket på liten yta så tycker jag att rummet känns både snyggt och luftigt. 
 
         
 
         
 
/Sofie
 
 
 
 

Ledig dag och praktis...

0 Läs mer >>
 
Äntligen täcker snön marken igen och dagens skidåkning var tydligen riktigt bra. Själv jobbade jag långdag som vanligt på söndagar och får väl hoppas att det är lika bra till nästa helg.
 
 
När lilltjejen fick flytta in till storebror i förra veckan så fick vi äntligen barnrummet i ordning. Nu känns det både praktiskt och fint. Stora killen har fått ta den blåa sängen som tidigare stod i gästrummet och verkar sova väldigt gott. Lillan sover fortfarande i sin spjälsäng. På väggen ovanför sängen har jag dragit en ståltråd mellan två skruvar så jag kan sätta upp barnens teckningar med klädnypor. Bordet mellan de små fåtöljerna är även en förvaringskorg som rymmer allt duplolego. Den älskade "puffen" som barnen sitter i när de kollar på film har fått ett nytt randigt överdrag av två ihopsydda plädar från Ellos. Även kuddarna är från Ellos. Gardinen och överkastet har jag sytt själv av ett ett tjockare tyg från IKEA. Detta hängde tidigare som gardiner i vardagsrummet. Återanvänd på nytt sätt så känns det nytt.
 
 
Jag tror aldrig man kan få för mycket förvaring i ett barnrum. Väldigt skönt att snabbt kunna få undan leksakerna när det ska städas. Vi har därför satsat på två ordentliga skåp som sväljer mycket. Det lilla skåpet bortskänktes och det stora Ikeaskåpet betalade vi 500 kr för begagnat. Perfekt!
/Sofie
 

Snö och barnrum

0 Läs mer >>
Lördagkväll. Helt ensam och uppkrupen i soffhörnet. Barnen har precis somnat efter den vanliga repetoaren som alltid måste börja med bä, bä vita lamm... och sambon har gett sig iväg på 30 års fest. Eftersom jag alltid jobbar söndagar så är inte lördagskvällarna så speciella för min del. Med fleecelångkalsonger, varm fleeceluvtröja och en stor pläd över benen sitter jag som sagt uppkrupen i soffhörnet. Framför mig på soffbordet står en tallrik med smält ost...
Visst låter det nästan lite tragiskt?
Men icke! Oj vad jag trivs när jag får sitta här och bara fokusera på min blogg, mina nya inredningsmagasin och min smälta ost (ost är gudarnas gåva till människan). Tänk på att glädjas åt det lilla i livet så blir det mycket härligare att leva! Jag glömmer allt för ofta bort det själv, men övning ger färdighet.
 
 
 
Ett litet pyssel har det hunnits med idag. En presentkruka till 30 åringen. En jeanskruka fick det bli som sprayades i turkos. Innan jag sprayade satte jag dit siffran 30 i självhäftande plast och det blev snyggt när plasten plockades bort, jämna kanter. I botten på krukan la jag en kartongbit som förstärkning. Blomman är planterad i en glasburk så att man kan vattna utan att krukan blir blöt. 
Fortsatt trevlig kväll!
/Sofie
 

Soffhäng och presentk...

0 Läs mer >>
 
Igår kom en av mina jobbakompisar med en upphittad leksaksbil som han tyckte att mina små kunde få ta hand om. Båda två älskade dom den! Dörrarna kunde öppnas på alla håll och den kunde spela musik! Nån stackars liten har tappat bort den men två andra små är överlyckliga. Ett motto som jag lever efter är att allt negativt oftast leder till något positivt om man bara är öppen för att se det. Det mottot stämmer ju in i det här fallet kan man tänka när man ser min lyckliga lilla kille.
 
 
När vi ändå är inne på ämnet generösa arbetskamrater så måste jag ju visa min nya lampa som en arbetskamrat körde hit från grovsoporna. Fin va? Min kollega visste ju naturligtvis att jag älskar att göra om saker och tänkte helt korrekt att den här lampan skulle komma till användning här hemma. Det var ju bara skärmen som var sönder.
 
Och nu står den på plats i sovrummet! En riktig sommarlampa blev det med gul fot och "bastkjol". Allt som behövdes var; gul sprayfärg, en gammal bambujalusi (bamburullgardin) och lite bomullsgarn.
 
  • Spraya lampfoten och låt torka ordentligt
  • Mät omkretsen på ringarna som skärmen suttit på
  • Klipp av en bit av bambujalusen. Ca 5 cm längre än omkretsen på ringarna
  • "Sy" fast bambujalusen i ringarna på lampan med bomullsgarn
  • Låt skarven längs skärmen vara "öppen" så att man kan klämma in handen och byta lampor
Lyser väldigt fint.
/Sofie
 

Lycklig kille och som...

0 Läs mer >>
Nu är det gjort! Idag var Aftonbladet här och gjorde ett inredningsrepotage till en bilaga som ska komma ut i maj. Ni får ursäkt mina glesa blogginlägg senaste tiden men har haft lite annat i huvudet inför den här dagen. Jag blev kontaktad efter att jag lagt ut bilder på styleroom.se och det känns naturligtvis jättekul! Fantastiskt trevliga tjejer som gjorde repotaget. Tack Viktoria och Sara för en intressant dag!
 
 
I helgen som gick fick jag för mig att det var dags att jag fick ett eget pysselhörn. Lillan fick hastigt och lustigt flytta in till storebror och en nyfyndad byrå fick tillsammans med en skrivbordsskiva och två skrivbordsben (som ändå bara låg och skräpade i förrådet) bli en mysig liten jobbplats. Väldigt skönt att äntligen kunna ha sina saker framme och min superfina mexikanska vaxduk kom äntligen till användning.
 
 
Byråns översta låda plockades bort av praktiska själ och fick istället fungera som vägghylla.
 
 
Lillkillen hjälpte mig att spraya lite fina förvaringsburkar. Han fick välja färg och så här fint blev det. En liten träbricka målades med griffelfärg och får fungera som komihåg lista. Det kan jag behöva...
/Sofie
 

Aftonbladet och pysse...

0 Läs mer >>
Snöstormen välkomnade oss när vi kom till Tegefjäll för att åka idag efter lunch. Men efter två åk med snötäckta goggels, dyngsura kläder och dålig sikt så sprack himlen upp och vi fick en riktigt härlig eftermiddag. Det har kommit ca 10 cm snö sedan igår, och barmarken har äntligen börjat täckas igen, men mycket mer behövs. Kom igen nu snön!
 
 
 
Tack för en bra dag.
/Sofie
 
 

Snöstorm och solsken

0 Läs mer >>
Igår fick vi besök av sambons bror med familj. Mycket trevligt! Två små kusiner och våra två busar gör att här är fullt ös. Nu är vi precis hemkomna från skidbacken med korvgrillning och är så där härligt eftermiddagsslöa. Tyvärr har det börjat regna! Vädret är som sagt en katastrof den här vintern.
 
                          
                          
 
Hann sy två nya kuddfodral tidigare i dag av en panelgardin. Kände att jag behövde lite nytt i soffan och hittade jättesöta panelgardiner i garderoben som jag glömt bort. När jag skulle fota dom var det en liten kille som tyckte det vore mycket bättre om jag fotade honom istället. - Fota när jag gör något roligt mamma!
 
 
Det är väldigt praktiskt att använda just panelgardiner till kuddfodral eftersom dom har bra bredd och redan är sydda i kanterna. Alltså går det lätt och snabbt att få ihop, tre raksömmar så är det klart.
 
 
Jag gjorde en örngottsvariant så att det ska vara lätt att ta av och tvätta fodralen. En panellängd räcker då till två snygga kuddfodral. Enkelt och snabbt, den bästa kombinationen jag vet när det gäller pyssel!
/Sofie
 
 
 

Posering och panelkud...

1 Läs mer >>
 
Vårvädret fortsätter att sprida glädje här i Åre. Tyvärr tar det hårt på den lilla snö som kommit i vinter. Vi får verkligen hoppas på ett rejält snöfall snart.
 
Igår var jag ute med några kollegor på nattklubb och hade riktigt skoj. Jag var helt säker på att jag var ledig idag men där hade jag fel! När jag väl insåg det i förmiddags hade jag barnen hemma och kunde inte springa ner till jobbet hur som helst. Retfullt! Speciellt som det var jag själv som bytt till mig denna dag. Ibland funderar jag på hur det står till med mitt minne egentligen!
 
 
Nu har jag fått upp mina fina fynd från häromdagen. En blå hylla som jag länge funderat över vart den ska hänga har nu hamnat ovanför tvn och blev hem för min ryska docka, min senaste anslagstavla och en murgröna i jeanskruka. Har tyckt att det känts tomt och tråkigt på denna väggen men nu känns det äntligen fint. 
 
Underbar rysk docka från 1956! Älskar saker med en historia.
 

Den söta lilla rottinghyllan hamnade i sovrummet och fick husera jordgloben och lite fantasyböcker. Jag har letat efter en stringhylla att ha på den här väggen men den här hyllan blev faktiskt perfekt med sitt slitna utseende. Buddhafiguren som jag haft länge fick en ny solgul färg och blev genast kul att ställa fram igen. Tänk på att man kan göra mycket kul med saker man redan har, allt behöver inte köpas nytt.
 
 
 
De vackra gamla krokarna fick sin plats i köket. När vi plockade ner en hållare för hushållspapper så blev det två fula hål i kaklet. Utnyttja gamla skruvhål till att sätta upp snygga krokar och häng upp något dekorativt.
/Sofie

Missat jobb och nya h...

0 Läs mer >>
Idag har det varit en perfekt lördag! Vi började dagen med en lugn morgon på hemmaplan och tillbringade sedan förmiddagen uppe i Björnens skidområde hela familjen.
 
      
 
Medan sonen och sambon åkte skidor strosade lillan och jag runt och bara busade och hade mysigt.
 
      
 
Sen fick pappa några ensamma åk medan barnen proppade i sig lördagsfika och röjde loss i värmestugans bollhav. Fullt ös och en liten tokskrikande tjej fick sedan släpas därifrån när vi skulle hemåt.
 
 
Denna redan underbara dag fortsatte med lite egentid för min del och jag kunde äntligen åka till Järpen helt själv och i lugn och ro strosa runt i en helt underbar butik som heter ReStore butiken. Jag fyndade ett gäng fina saker som nu ska få hitta sin plats i lägenheten. Är ni i Järpen så besök ReStore butiken på Strandvägen. Öppen torsdag-lördag varje vecka.
Nu ska jag lägga mig i myshörnan med två nya inredningsmagasin. En perfekt lördag som sagt!
/Sofie

Familjemys och ReStor...