0 Läs mer >>
 
Jag har fått en kökssoffa! Min kära familj gav mig pengar till en soffa i födelsedagspresent och jag hade sett framför mig att jag skulle ha en enkel modell i nån stark, härlig färg. Men så dök denna "krusidulliga" soffa upp på en köp och sälj sida på facebook och än en gång så blev min förbestämda bild utkonkurrerad av impulsiv förälskelse. Men det är denna impulsivitet som skapat hela mitt hem, som jag ju älskar, så det är bara att låta sig ryckas med. Eftersom det nu blev en beige soffa, som jag till på köpet fick för mig att klä ett ett vit/beige tyg, fick stolarna istället ett riktigt färgglatt tyg. Både soff- och stolstyg är vaxade vilket är perfekt i ett barnfamiljskök om man vill slippa solkiga textilier.
 
 
Sonens stol fick nu bli riktigt knallgrön, äppelgrön om man ska tro färgbeskrivningen, och den blev väldigt poppis hos lillkillen. Om man vill spraymåla en stol får man räkna med att det går åt minst en färgburk. Allt man behöver göra innan är att slipa ytan lite lätt med ett sandpapper och tvätta ordentligt med målartvätt. En färgglad stol bland flera vita blir en kul detalj.
 
/Sofie

Kökssoffa och äppelgr...

0 Läs mer >>
 
Från och med 1 november kommer Lyckligt Återbruk & Design att finnas på Bygården i Undersåker, ca 1 mil öster om Åre. Det kommer bli både verkstad och syateljé. När vi är där kommer det att vara öppet för den som vill komma in och köpa heminredning, inspireras eller fråga om tips och råd. Efterhand hoppas vi kunna ha lite regelbundna öppentider. Lokalen ligger på framsidan av huset ut mot E14 och ingången är till höger vid stora entrén. Vi längtar så tills vi kommer i ordning och kan börja skapa igen. Just nu är det rena hinderbanan för att komma in i syrummet här hemma och ingenting blir gjort. Vi kommer även att börja sälja våra produkter via vår hemsida www.lyckligtaterbruk.se så fort vi kommit i ordning. Håll utkik!
/Sofie
 

Ny lokal!

0 Läs mer >>
Vindskydd, grillplats, solbänk...

Vintern var visst inte riktigt här än. Snön lämnade oss och plusgraderna kom tillbaka. Så idag passade vi på att göra en höstutflykt med korvgrillning och lek tillsammans med goda vänner. Vi åkte till Klocka som ligger nere vid Ånnsjön. Fantastiskt fint. Där fanns ett vindskydd med grillplats och en härlig bänk, perfekt solläge och utsikt över sjö och fjäll.
 
röksvampar...
 
klätterträd...
 
fjäll i fjärran och en spännade strand. Ett lättåtkomligt paradis för både barn och vuxna vid Ånnsjön.
 
 
 
Till eferrätt blev det bullar och kokkaffe som smakar så underbart gott ute i naturen. En riktigt härlig utflykt blev det och det var skönt att få lite sol efter en ganska grå period. Det är såna här dagar som gör att man mår helt fantastiskt bra och älskar sitt liv.
 

/Sofie
 
 

Grillkorv och kokkaff...

0 Läs mer >>

Lika plötsligt som hösten dök upp för ett par månader sen så damp vintern ner för ett par dagar sen. Det snöar och snöar och även om det är någon enstaka plusgrad på dagarna, och därmed lite slaskigt, så fortsätter snön att lägga sig. Hoppas verkligen denna vintern blir snörikare än förra. Men som min kära vän sa idag; "- Det är ju redan mer snö än vad det var på hela förra vintern", och det är faktiskt (nästan) sant. Underbart!
 
    
 
Det är nu man inser att "sommaren" borde plockats in från balkongen och att barnens vinterkläder för länge sedan skulle setts över. Jag är så fantastiskt bra på att skjuta upp saker som inte känns relevanta för tillfället och sen borde det plötsligt gjorts igår eller helst förra veckan... Nån som känner igen sig? Men man är som man är och det är bara att acceptera. Nån gång blir det ju gjort och jag presterar ändå helt klart bäst under stress. Välkommen vintern!
 
 
/Sofie

Vintern är här!

0 Läs mer >>
 
Den här superfina mössan fick jag av Nencia när jag fyllde år. En enfärgad mössa i min favoritfärg och en vacker virkad duk blev en perfekt present till lilla mig! Vi använder gärna virkade dukar när vi gör våra produkter. De är vackra, det ligger mycket jobb bakom och dom är tyvärr ganska bortglömda i dagens hem. Det är inte så ofta man lägger fram en liten duk längre och speciellt inte en virkad. Men försök komma på andra sätt att använda släktens gamla dukar som ligger och samlar damm i byrålådan. Det är ju inte bara på mössor man kan sätta applikationer och kan man inte sy så funkar det att limma med textillim. Det är ju roligare om de får synas.
 
 
/Sofie

DIY- Nenciastylad mös...

0 Läs mer >>
Den här bilden togs av min bästa vän på en fotolektion för ca 20 år sedan. Livet lekte och det känns som att det var igår. Tänk så mycket fina stunder livet bjudit på hittills. Kan bara bli bättre! Foto Malin Mohlin
 
I fredags blev jag 36 år. - "Du börjar ju bli riktigt gammal!" sa pappa förvånat och jag håller med honom, jag känner mig också förvånad. Tiden går så fort! Men när jag tänker efter så har jag ju lyckats pressa in en hel del under mina 36 år och jag har faktiskt inget som jag känner att jag borde gjort men inte hunnit med, det känns verkligen bra. Jag har provat lite av varje och gjort det jag känt för just då. Det är mitt sätt att vara och det har fungerat bra nu med facit i hand. Jag är uppväxt i Ronneby, Blekinge, i en underbar familj. Pågrund av studier flyttade jag till grannstaden Karlskrona redan som 16 åring. Därefter har det blivit Köpenhamn, skånska landsbygden, London, St Anton i Österrike, Sundsvall, Åre, och Östersund, hela tiden varvat med att återvända till familjen i Ronneby. Men nu har jag och min egen älskade familj tillslut landat i Åre där vi stormtrivs.
 
Vi hittade hem i Åre
 
Jag läste medieprogrammet på gymnasiet och fortsatte min kreativa bana med att läsa först konst/måleri och sedan textil på olika folkhögskolor. När jag sedan bytte inriktning i mitt liv blev det utbildning till styrketräningsinstruktör, friskvårdskonsulent, personlig tränare och sedan en magisterexamen i Idrottsfysiologi. Nu är jag tillbaka på den kreativa banan men alla mina utbildningar har varit fantastiska och gett mig så oerhört mycket spännande upplevelser och roliga jobb. På jobbfronten har jag lyckat hinna med att testa många olika sysselsättningar; vaktmästare, flera år inom hemtjänsten, lärare på gymnasiet i fotografering, telekommunikatör, skoförsäljare, hotellstäderska, styrketräningsinstruktör, kostrådgivare, personlig tränare, liftvärd, idrottslärare och när vi tog beslutet att flytta tillbaka till Åre så prioriterade jag bort drömmen om en doktorandtjänst för att istället bli stugvärd. Låter kanske lite galet, men i mitt huvud och hjärta var det helt rätt just då. Efter alla dessa erfarenheter vet jag exakt hur jag vill att min arbetssituation ska se ut och att starta upp företaget kändes perfekt just nu. Jag har haft många svackor i mitt liv när jag mått dåligt och varit nere men det är också erfarenheter som gjort mig till den jag är idag, Jag har alltså hunnit med 36 fantastiska år med ovärderliga erfarenheter. Det kanske inte har gått så fort trots allt...
 
/Sofie

36 fullproppade år

1 Läs mer >>
 
Jag är ju, som så många andra, svag för retro inredningsdetaljer och möbler. Ordet retro beskrivs på följande sätt av Wikipedia: "Retro (franska rétro, från rétrospectif, bakåtblickande, ytterst från latin) syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi."
Jag är inte intresserad av någon speciell tidsepok men älskar möbler från 40-50 tal och färgglada mönstrade tyger från 60-70 tal. Mitt hem är en blandning av allt detta och lite till. Jag köper det jag fastnar för och struntar i tillverkningsår. Men jag tycker det är fantastiskt kul att läsa om de speciella stilarna som funnits och se vad som egentligen hör hemma i samma epok. För er som har minsta lilla intresse av retro inredning kan jag varmt rekommedera magasinet Scandinavian Retro som syns ovan. Det är så kul att bläddra i och i varje nummer finns en guide för samlare. Läs!
 
Bild lånad från www.bevarainredning.com
 
I det senaste numret, som jag gottat mig i idag, så såg jag en intressant annons för en butik i Karlskoga med namnet Bevara. På deras hemsida www.bevarainredning.com kan man köpa gamla möbler i jättefint skick, orginal eller iordninggjort. Perfekt om man inte är så pysslig eller händig själv och mot all förmodan inte älskar att ränna runt på loppisar och secondhand butiker. Priserna ligger i klass med nya möbler men detta utbudet hittar du inte i en modern inredningsbutik. Kika in vetja.
 
/Sofie

Retroråd

0 Läs mer >>
Som ni säkert märkt så tar jag alla mina bloggbilder med mobilkamera. Det är helt enkelt så att jag vill kunna ta bilder när andan faller på och när jag ser något som inspirerar mig eller ser något jag vill visa er. Min blogg är ingen designblogg där bilderna ska vara perfekta och stylade, det är en blogg som (förhoppningsvis) visar att man kan göra mycket med små medel och att man inte behöver ha ett museum hemma för att det ska vara fint och trivsamt. Jag vill förmedla att man kan leva ett drömliv trots snoriga barn, begränsad ekonomi och ett jobb som värderas ganska lågt i samhället. Det viktiga är att man är där man vill vara, älskar sin familj, tar tillvara de intressen och drömmar som är möjliga att förverkliga och mår bra varje morgon påväg till jobbet och de underbara arbetskompisarna. Men...
 
Det skulle ju vara kul att kunna ta lite bättre bilder! Det är ju så himla kul att fota när man ser att bilderna blir fina och det är ju såklart roligare att visa upp. Jag vill inte behöva dra med mig en kamera hela tiden och jag tycker det är jättesmidigt att bilderna jag tar med min mobil går direkt in på mitt Googlekonto så att jag kan lägga upp dom här på bloggen direkt utan krångel. Jag vill att saker ska vara enkla och gå snabbt, sån är jag. Nu har jag alltså börjat titta på nya telefoner då min bindningstid går ut om ett par månader. Jag läste ett test som tidningen Foto gjort på mobilkameror och vinnare var Nokia Lumia 1020 som tydligen ska vara grym. Men jag vill gärna ha android som operativsystem och den har Windows. En telefon som passar mina kriterier och som låg på plats fyra i testet är LG G2 (fast nu uppgraderad till G3). Är det någon av er som har erfarenhet av denna telefon så skriv gärna och berätta. Nu längtar jag bara tills jag kan ge er lite bättre bildkvalitet men hoppas ni håller till godo med vad jag har så länge.
 
/Sofie

Mobilkamera

0 Läs mer >>
 
Ikväll har jag varit på en introduktion inför en kurs i mindfulness. Jag är en ganska lättstressad person och har alltid uppskattat allt som kan få mig att stressa ner; så som massage och avslappningsövningar. Eftersom det finns en tjej här i byn som leder kurser i mindfulness så har jag funderat på detta ett tag och fick nu äntligen för mig att ta tag i dessa tankar. Idag berättade hon vad mindfulness innebär och lite vad kursen kommer att innehålla.
 
 
Mindfulness handlar om att lära sig leva i nuet och att hitta verktyg för att snabbt stressa ner. Stress är en fysiologisk reaktion som man självklart inte kan trolla bort men lära sig att lindra. Idag var det bara prat och min fysiologihjärna gick igång för fullt när alla fysiologiska responser diskuterades ( jag är, trots allt annat jag arbetar med, utbildad idrottsfysiolog och älskar fysiologi). Resten av kursen kommer vara praktiska övningar och en "retreat"dag ute i naturen. Då hoppas jag kunna släppa alla naturvetenskapliga tankar och bara vara.
 
 
Jag känner mig verkligen motiverad efter kvällens introduktion och ser mycket fram emot kursstart. Tid och pengar få bli en senare fråga, men jag har tagit reda på att jag kan få friskvårdsbidrag från min arbetsplats och det är ju perfekt. Många företag har ju den förmånen idag men allt för många glömmer nog bort det. Fråga din chef! 
 
Trots att skutan nu är vit och många träd tappat nästan alla sina blad så finns det fortfarande underbara färgklickar som förgyller vår nu ganska kyliga höst. Det finns inget som är så uppiggande som färg, och höst i fjällandskap är något av det vackraste naturen har att bjuda på.
 
/Sofie

Mindfulness

0 Läs mer >>
Jag har bestämt mig för att vi ska skaffa en kökssoffa. Sambon har pratat om det länge, vill kunna ligga och slöa på sofflocket, och jag har insett att det är en fantastisk idé. Nu letar jag febrilt efter en passande soffa, helst i spannet mellan 160 och 170 cm lång. Men jag vill ju heller inte betala för mycket och idag förlorade jag en budgivning. Nu är det bara att vänta tålmodigt på att något nytt ska dyka upp. Tyvärr har jag väldigt dåligt tålamod när jag bestämt mig för något, då vill jag att det ska hända bums!
 
Bild lånad från Hus & Hem
 
Denna fantastiskt inspirerande bild hittade jag idag när jag satt och kollade på bilder av kössoffor på Google. Visst är det vackert med den härligt mörkorange färgen till den vita soffan och det gamla träbordet? Jag blev nyfiken på detta färgglada hem och hittade ett reportage från 2010 på Hus & Hems hemsida. Jag blev inte besviken! Det visade sig vara ett jättecharmigt gammalt hus som flyttats 90 mil!! och där man bevarat det gamla istället för att renovera en massa. Gå in och kika här. Hoppas ni blir lika inspirerade som jag.
 
/Sofie

Slöa på sofflocket

0 Läs mer >>
 
Nu är det riktigt höstrusk här i Åre! Kallt, blött och grått. Vid sådana här tillfällen är jag extra lycklig över mitt stora intresse för färg och mönster. Det gör att lägenheten känns så varm och ombonad även när det är mörkt och tråkigt ute. Idag när barnen och jag kom hem efter arbete/förskola så hade sambon lagat middag och tänt ljus. Han är så fin min prins. Fredagsmys!
 
 
 
Underbar, riktigt retro lampskärm som jag fyndade i veckan blir härlig färgklick i fönstret. 
   
 
/Sofie

Fredagsmys i höstrusk

0 Läs mer >>
Jag älskar skvallerpressens rubiker. Ni vet när dom slänger fram en maffig rubrik på förstasidan som sen alltid visar sig ha en helt annan mycket tråkigare innebörd. Först blir man lite  irriterad men när man tänker efter så stämmer ju rubriken fast på ett så där dumt och långsökt sätt. Känner ni igen det? Som sagt så älskar jag det och köper ofta tidningar bara för att se vilka rubriker dom lyckats klura fram denna gång. Alla har vi våra svagheter...
 
Vi har inte så höga krav! Denna underbara bild lånad från http://vkdbfotofellas.blogspot.se/2012/06/fallfardigt.html, Fallfärdigt Thomas J.
 
Idag har jag varit hos naprapaten som satte elaka nålar i mina spända käkmuskler. Förutom att jag då trodde skallen skulle sprängas och käken spricka så går nu sambon runt och skrattar åt att jag ser ut som en hamster om kinderna. Denna smått frusterade hamster (som inte ens kan tugga sambons goda köttfärsbiffar) har de senaste dagarna försökt jaga rätt på en verkstadslokal då flytten från vår nuvarande verkstad närmar mig med stormsteg. Vi har inte nåt som helst utrymme att ställa våra saker på i dagsläget och det börjar kännas lite jobbigt. Jag har fått in några förslag och ska sätta mig och ringa ett samtal ikväll men frågan är vad vi har råd med? Åre med omnejd är tyvärr inget billigt ställe att leva på och det gäller även i det här fallet. Men ack den som ger sig, nånstans ska det väl finnas ett tomt garage eller uthus som bara väntar på kreativa hyresgäster. Vi har inte så höga krav, vi vill bara skapa. 
 
/Sofie

En svullen hamster på...

0 Läs mer >>
Nej bilden är inte upp och ner! Detta är krukor som faktiskt ska hängas upp i taket och där växterna får hänga just upp och ner enligt vårt sätt att se. Krukorna är tillverkade i återvunnen plast av företaget Boskke och finns i flera olika färger och storlekar. Väldigt annorlunda och väldigt kul! I sverige säljs ett litet utbud av Boskkes produkter i webbutiken La-di-da.
 
Alla bilder lånade från La-di-da
 
 

/Sofie

Galet kul i återvunne...

0 Läs mer >>
Nu går tre av fyra i familjen på penicillin för halsfluss men vi hoppas innerligt att denna hösten och vintern ska bli något mindre sjukdomsdrabbade än de senaste två åren varit. Sonen har som sagt knappt varit sjuk alls sedan hans halsmandlar och en stor polyp plockades bort (förminskades) i januari och kanske dras det inte hem lika mycket elaka bacillusker nu när han inte är så känslig. Vi hoppas!
Jag tyckte jag kände mig mycket piggare idag och vi bestämde oss för att ta en promenad ner till byn för att komma ut lite. Jag insåg dock ganska snabbt att jag inte var i någon vidare form alls! Jag flåsade av ansträngning redan på vägen ner för backen och väl framme på torget fick jag ta av mig till kortarmat för att inte svimma av överansträngning och överhettning (det var ca 13 grader ute). Nu har jag varit yr och illamående hela eftermiddagen/kvällen och har ångest över att jag inte ska orka med jobbet imorgon. Jag har ju redan varit hemma så mycket senaste veckorna!  Man mår ju naturligtvis inte bättre över att man har det där dåliga samvetet angående jobbet men jag tror många småbarnsföräldrar känner igen sig när Vab och sjukskrivning avlöser varandra på löpande band. Jag får helt enkelt försöka att bara tänka  på mig själv, försöka få en god natts sömn och ta resterande problem i morgon om det blir aktuellt.
 
Sov gott!
 
/Sofie

Penicillin och ångest

0 Läs mer >>
 
Ett lyckligt pip är väl inte det första man tänker sig från en med halsfluss (för visst hade jag det också). Men lycka är känslan som sprider sig i kroppen när jag ser Pip studios tapeter. Tänkte därför bjuda på ett par inspirationsbilder från deras senaste kollektion. Den orange här ovan är min personliga favorit men dom har även lyckats fantastiskt bra med tapeter i turkos/blå toner.
 
     
 
     
Alla bilder lånade från www.colorama.se
 
Hoppas ni har en underbar helg!
/Sofie

Ett lyckligt Pip

1 Läs mer >>
 
Ligger fortfarande mest i sängen och snörvlar och nu är det bekräftat att även dottern har halsfluss. Så i morgon får jag kila iväg till hälsocentralen och testa mig jag också. Har läst lite skvaller som kan vara så avkopplande när man är krasslig och tänkte ögna igenom dagens reklam lite snabbt innan den skulle i soptunnan. Men blev helt fast i en liten katalog från Matt tema! Min erfarenhet av just mattreklam är att den ofta är ganska tråkig och inte ger mig någon som helst lust att shoppa mattor. Men döm om min förvåning när jag i Matt temas katalog möttes av ett underbart myller av färger, mönster och inspiration. Jag vill köpa nya mattor bums. Tänk vad lite genomtänkt och vacker reklam kan göra. Tragiskt att man ska vara så lättpåverkad men samtidigt kul när man ser att ett företag verkligen hittat rätt. Tur jag inte hunnit få upp "Ingen reklam tack" skylten än. Kika i katalogen om ni fått den i brevlådan eller gå in på hemsidan för lite vackra inspirationsbilder, www.matt-tema.se, där kan ni bläddra i katalogen digitalt.
 
 
Alla bilder lånade från www.matt-tema.se
 
/Sofie

Mattinspiration