0 Läs mer >>
 
Ett strålande vinterlandskap omsluter oss här i Åre. Idag öppnar Hamrebacken i Duved tack vare att snökanonerna kunnat gå för fullt i det kalla vädret. Men vi hoppas självklart på riktig snö snart så att skidåkningen kan komma igång på allvar. Sonen fick skridskor i femårspresent under veckan så vi ska strax ge oss ut och njuta av det soliga vintervädret på Åresjön. Mormor har åkt tillbaka till Blekinge och saknaden är stor, men det är såklart en stor tröst att julen närmar sig och att vi då ses igen. Ha en underbar helg!
 
 
 
 
Bilderna är tagna vid Järpströmmen i Järpen. Här är  det alltid är oerhört vackert när solen är påväg neråt på himlen och speglar sig i det öppna vattnet. De frostade björklöven var fortfarande alldeles gröna och utgjorde en fantastik front till den vackra himlen. "Det är nog låtsaslöv mamma" sa sonen förståndigt när jag fascinerades över att det fanns gröna löv i november. Underbara Jämtland!
 
/Sofie

Vinterlandskap

0 Läs mer >>
 
 
 
 
På väg ner från Åre Fjällby idag på morgonen så stannade jag till en stund och njöt av den här underbara synen över Åresjön. Plusgraderna är  visserligen tillbaka och snön har börjat försvinna igen, just när det fanns hopp om liftöppning till helgen, men det är ju ingen idé att sura, njut av det som finns istället.
 
    
 
Senare under dagen hade jag glädjen att träffa på dessa härliga tavlor och kom än en gång fram till att tyg är mitt favoritmaterial. Just dessa tavlor är gjorda av bitar från ett Ikeatyg. Ramar med passpartout är väldig tacksamt att göra fina tygtavlor av, det är lätt att få tyget slätt samtidigt som tavlan ser väldigt stilren och snygg ut.
 
Bild lånad från Livstyckets webshop
 
 
I min jakt på fina taveltyger snubblade jag in på hemsidan Livstycket som säljer produkter av egendesignade textilier. Fina färger och roliga mönster har tygerna som naturligtvis även kan köpas som metervara. Ett annat tips om du vill göra egna unika tavlor är att kolla in alla fantastiska tyger som säljs på Tradera och andra säljsidor på nätet eller varför inte rota runt i tyghögen på nästa loppis. 
 
/Sofie

Soluppgång och tygtav...

0 Läs mer >>
 
Såg det här supersnygga exemplet på egenfixat matta idag. Det är ju så mycket billigare att köpa små mattor än att köpa stora och personligen tycker jag faktiskt det blir snyggare på nåt sätt när det är såhär "ihopsatt" än när det ligger en hel stor trasmatta på golvet.
 
 
Det är bara till att sy ihop för hand med en lite kraftigare tråd. Som ni ser behöver inte stygnen vara täta alls utan det räcker med 3-4 cm mellan. Lättast att sy är det om man lägger mattorna på varandra och syr med lite lösare stygn så att man sedan kan vika ut mattan utan att det blir en uppstickande söm. Testa efter de första stygnen så det blir en lagom spänning.
 
/Sofie

DIY- Stor matta

0 Läs mer >>
 
Kylan har kommit till Åre och trots väldigt lite snö så har vi ett oerhört vackert vinterlandskap att njuta av. Snart börjar vintersäsongen och det borde faktiskt komma lite riktigt med snö snart. Sonen har tjatat om skidåkning i flera veckor och kan inte förstå varför det dröjer så länge! Det känns verkligen som om vi bor på rätt ställe när det han önskar sig till sin födelsedag nästa vecka är ett par skridskor och att få åka skidor. 
 
Mysigt i köket med kuddar från Gudrun Sjödén
 
Igår åkte mamma, barnen och jag en liten sväng till Duved och åt en god lunch på Pigos som nyligen bytt ägare. De nya ägarna säljer av lite inventarier och jag passade på att köpa en hängande brickanordning i rostfritt till mitt köksfönster. På vägen kunde vi även hämta upp mitt paket med kuddfodral från Gudrun Sjödén så nu har jag pysslat till det ytterligare lite i vårt mysiga kök. Känns så hemtrevligt och varmt mitt i kylvädret.
 
 
Trots kylan tog vi oss efter lunchen på Pigos tid till att gunga gungbräda bland gnistrande snökristaller. Det är så vackert och uppiggande med riktigt kallt, soligt vinterväder och så mysigt att ha mamma/mormor här. Lillans penicillinkur har börjat hjälpa och idag blev det förskolan igen. Känns verkligen skönt att se skillnad så snabbt när hon varit dålig så länge!
 
/Sofie

Kylslaget

1 Läs mer >>
Då var det dags för lillan att påbörja ännu en penicillinkur. I två månader har det bubblat (ursäkta alla känsliga) ut gult snor ur vänster näsborre och hon är inte alls samma glada lilla tjej som vanligt. Både ork och humör påverkas av ständigt tryck i bihålor och slem som bubblar. Förmodligen kommer hon också att få operera bort mandlar och polyper precis som sin bror sa farbror doktorn. Men hon är ju bara två och ett halvt och helst vill de inte göra det förrens i femårsåldern... Hoppas verkligen den här kuren hjälper! 
 
Lika som bär även när det kommer till elaka halsmandlar!
 
/Sofie

Dags igen!

0 Läs mer >>
Bild lånad från Happy wall
 
När jag slog mig ner vid datorn denna gråa novembermorgon så började jag utan förvarning sjunga på den gamla godingen "Godmorgon Columbus". Hur det kom sig att den dök upp i min hjärna just idag har jag ingen aning om. Men visst är det en härlig låt? För er som inte minns så gjordes den av bandet Pontus och Amerikanerna och var väl deras största hit. Nu när jag går in och kollar på den underbara videon så förstår jag varför jag inte glömt. Den är precis så som jag vill att en musikvideo ska vara; full av humor, man kan riktigt känna hur kul det måste varit att spela in och mixa den, och fylld av underbara färger. Färgerna och miljöerna fick mig att tänka på inredning och jag lyckades hitta några underbara bilder som jag tycker har den rätta stämningen. När det gäller inspiration till inredning så kan den dyka upp på de mest underliga ställen, till exempel i en musikvideo från 1991!
 
Bild lånad från Happy wall

Vad gäller texten till låten så älskar jag ju drömmar. Fast främst de som formas i vaket tillstånd. Sovdrömmar kan ju bli just hur galna som helst och får mig ofta att fundera över allt knäppt man har lagrat i hjärnan! De vakna drömmarna däremot tycker jag man ska ta tillvara på i så stor utsträckning som möjligt och försöka leva sitt liv därefter. Ingen tackar dig i slutänden för att du offrat dina drömmar till förmån för andras åsikter eller din egen rädsla. Våga leva dina (vaken)drömmar.
Ha en riktigt bra helg!
 
Bild lånad från Bokcafét i byn
 
/Sofie
 

Godmorgon Columbus!

1 Läs mer >>
 
Min mamma har kommit upp och hyr en lägenhet för ett par veckor. Både vi och barnen är förstås överlyckliga och sonen har faktiskt flyttat hem till mormor. Det känns väldigt konstigt att bara ha en liten fis hemma på kvällarna men samtidigt mysigt att kunna ägna lite mer tid än vanligt åt lillan. Hon är inne i en väldigt trotsig och mammig period och svårt att somna på kvällarna har hon alltid haft. Därför känns det extra viktigt att ta tillvara på den här ensamtiden, finnas där och en gång för alla försöka avdramatisera somnandet. Ibland är det så himla svårt att veta hur man ska gör med sådana här "problem", vad saker beror på och om det ens finns nåt man kan göra eller om det får gå över av sig självt. Att uppfostra barn borde vara en naturlig del av livet precis som att andas, äta eller gå. Men det är ack så mycket svårare trots att även detta gjorts sedan människans begynnelse. Det väl bara att inse att barnuppfostran är så pass individuellt att det omöjligt kan utvecklas till en inbyggd instinkt. Barn är så pass speciella att de står över evolutionen! Underbara ungar!
 
/Sofie

Ensamtid

0 Läs mer >>
Gudrun Sjödén är fantastisk på färg och mönster! Just nu funderar jag på att köpa två kuddfodral, sydda i hennes klassiskt randiga tyger, till min kökssoffa. Jag älskar färgställningarna och de små söta "tofsarna" är pricken över i. Kika in på hennes sida för lite färgstark inspiration. Njut!
 
 
Bilder från http://www.gudrunsjoden.com/se

/Sofie
 

Gudruns godingar

0 Läs mer >>
Idag blev jag överraskad med en underbar middag när jag kom hem från jobbet. Sambon hade lagat till riporna som han sköt på sin första fjällfågeljakt för ett tag sedan. Det var jättegott! Efteråt blev det filmmys med våra halvkrassliga små älsklingar. Riktigt fredagsmys med andra ord (tills dottern gick över gränsen till det övertrötta vill säga, tjo ho!). 
 
 

Om man inte gillar att jaga eller inte uppskattar döda djur på väggen så kan man inspireras av mina absoluta favoriter när det gäller "djurtroféer", de mönstrade i papper som görs av Miho. De finns att köpa i ett flertal butiker. Tyvärr tyckte sambon jag var galen när jag sa att dom var snygga så jag får nog nöja mig med att kolla på dom på bild.
 

En annan variant är denna lite annorlunda trofésamling som jag stötte på under veckan. Snygg och även denna helt vegetarisk. Fortsatt trevlig fredagkväll!
 
/Sofie
 
 

Vegetarisk trofésamli...

0 Läs mer >>
Idag bestämde jag mig för att det var dags att göra om i köksskåpen igen. Jag har ju plockat bort luckorna på de två mittersta dubbelskåpen och roar mig med att dekorera hyllorna på olika sätt. Senast med tapet och washitejp. Men nu såg jag framför mig att det skulle bli snyggt med bara dekorativa hyllremsor. På min jakt efter den perfekta remsan så hittade jag ett flertal kul butiker som jag faktiskt inte kikat in hos tidigare. Riktiga godbitar! Gör ett besök du också och låt dig inspireras: Hus-modern (kolla in de snygga skolplanscherna!), rabauke ("det var snyggare förr"), Kitsch (fem modeller av plastflamingos, det säger ju allt!).
 

Efter mycket letande och ingen perfekt remsa i sikte så klippte jag helt enkelt till egna av dekorplast. Jag hade plast som blivit över sedan jag pimpade diskmaskinen och det blev jättebra och mycket billigare. Dekorplast har ett rutnät på baksidan så att det ska gå lätt att klippa raka bitar. Nu blir ingen remsa den andra lik och det blir lite mer originellt än med färdigköpta remsor.
 
/Sofie

DIY- hyllremsor

0 Läs mer >>

Visst är han stilig den klassiska gamla fiskargubben? I söndags var vi på antikmässa i Kall och för en gångs skull så var det sambon som blev köpsugen. "Ser du tavlan med gubben? Den hade farmor och farfar i sin stuga vid havet. Kan vi köpa den?" Klart vi kunde! Det finns inget bättre än att inreda sitt hem med prylar som berör, som får en att minnas lyckliga stunder och personer man älskat. Själv har jag samlat på mig ett flertal tryck av Carl Larssons alster pågrund av att de hängde i min farmor och farfars kök när jag var liten. Nu hänger alltså den fina gamla fiskargubben i vårt vardagsrum och gör vårt hem ännu mer vårt. Låt inredningen beröra!
 
/Sofie

Låt inredningen berör...

0 Läs mer >>
Halloweenfest med gårdens barnfamiljer igår och födelsedagsmiddag för goda vännen ikväll. Det har varit en härlig helg hittills! Idag skrev vi även på kontraktet till företagets nya lokal och fick nycklarna i handen. Vi hann flytta in lite av våra möbler och fick en känsla för hur vi vill ha det och hur bra det kommer att bli. Känns jättebra!
 

Nu är sambon på fortsatt födelsedagsfest och barnen sover som små grisar efter alla festligheter. Själv passade jag på att sätta mig vid datorn för lite inredningsinspiration. Vi slåss ju fortfarande om sambons dator här hemma sedan min gav upp sitt sista knastrande andetag för flera veckor sedan. Kvällens inspirationstrip tog mig in på Rustas hemsida då jag såg denna härliga gjutjärnsgryta i ett reklamblad för ett tag sedan. Den finns även i turkos och jag skulle älska att ha dessa stående framme på spisen som en underbar, praktisk färgklick. Jag kom att tänka på att Rusta är väldigt bra på det där med praktiska prylar i roliga färger och tycker det är ett kul sätt att få in mer färg i hemmet. Här kommer lite fler roliga exempel på praktiska färgklickar från Rusta. Fortsatt trevlig helg!
 
 
 
Ett element behöver inte vara tråkigt! Alla bilder lånade från Rusta


/Sofie
 

Praktiska färgklickar