Gardin eller ej

Gardiner har ju blivit en inredningsdetalj som på inget sätt är självklar i dagens hem, vissa väljer bort den helt eller nöjer sig med ett snyggt solskydd. Det kan vara jättesnyggt ihop med rätt inredning att låta fönstret vara en vacker tavla med bara fönsterkarmen som ram. Det kräver dock lite tankearbete för att det helt enkelt inte bara ska se tomt ut. 
 
 
Själv älskar jag gardiner men i vissa fall är det svårt att ha vanliga gardiner på grund av möbleringen i ett rum. I vårt vardagsrum är det svårt. Det finns möbler under varenda fönster. Jag har därför valt att hålla mig till solskydd i form av klassiska bambujalusier och en matchande träpersienn. De släpper igenom härligt med ljus samtidigt som träfärgen ger en varm känsla.
 
     
 
Men en vacker längd får det plats! Precis bredvid altandörren hänger den perfekt och det gör väldigt mycket för känlsan i rummet. Det finns ju inget som säger att gardiner måste sitta på ett speciellt sätt. Placera dom efter din möblering. Gardiner som hänger nertryckta bakom möbler ser oftast intryckt ut och dom kommer ändå inte till sin rätt. Gör det ombonat i fönstret på annat sätt eller satsa på en hissgardin/kappa/rullgardin/persienn i just det fönstret eller varför inte nöja sig med bara en längd.
 
Underbara färger ger vackert ljus. Bild lånad från Indiska.
 
Har man plats för gardiner så finns det ju hur mycket som helst att välja på. Jag älskar gardiner med mycket tyg och det viktigaste av allt; med fint ljusgenomsläpp. Tänk på att en gardin kan vara vacker utan att stänga ute ljuset, köp inte för tjocka gardiner om du inte är i behov av det. En gardins ljusinsläpp kan skapa en helt ny känsla i rummet. Solljus genom en tunn vackert färgad eller mönstrad gardin ger mig lyckokänslor!
 
Fantasifullt mönster gör en enfärgad vit gardin full av liv. Bild lånad från Ellos.
 
/Sofie

Kommentera här: