Tankespöken och pyjamaslampa

Jag tänker väldigt mycket på det som hände för exakt en vecka sedan... Ser bilder framför mig vart jag än gör och märker att jag är väldigt lättskrämd och till och med lite mörkrädd. Igår var en riktigt jobbig dag och jag grät faktiskt på kvällen. Jag tänker på de personer vars yrken utsätter dom för såna här händelser hela tiden. Hur orkar dom? Men jag är oerhört glad att dom finns och kan ta hand om oss. Idag känner jag mig lite gladare och inser att det är helt naturligt att reagera som jag gör. Det kommer att bli bättre med tiden men man måste få tänka och prata om det för att det ska kännas bättre.
 
 
Idag plockade jag ner min turkosa julstjärna som fått hänga uppe lite extra länge på grund av sin fina färg. När jag insåg hur mörkt det skulle bli i fönstret lät jag det fina röda textilsladden hänga kvar och hängde jag på denna stora fina ljusstaken som ändå stod oanvänd i ett skåp. Lätt fixat och härligt ljus blev det.
 
 
Så fick jag äntligen en idé om vad det skulle bli av lampskärmen jag hittade i grovsoporna förra veckan! Det fick bli en ny taklampa i gästrummet. Klädd i ett blå och vit randigt "pyjamastyg" som jag fyndade förra veckan på Röda korset blev den en bra och enkel lösning på ett tråkigt problem.
 
 
Eftersom gästrummet egentligen är ett förråd såg den förra taklampan ut så här och sockeln på sådana här lampor sitter ju som alla vet fast i taket och är oftast inmålad i takfärgen. Inte snyggt att plocka bort med andra ord.
 
 
Eftersom skärmen jag hittat var gjord för en golvlampa satt fästet neråt och funkade perfekt att hänga på själva glödlampan om skärmen vändes upp och ner. Därför limmade jag helt enkelt fast tyget runt skärmens breda del med textillim.
 
 
Jag lät sedan tyget falla rakt ner över skärmen och trädde ett band i en sydd kanal längst ner på tyget. 
 
 
Sedan var det bara att sätta upp skärmen och dra ihop tyget med en knut. På så sätt blir man inte bländad av lampan underifrån trots att den sitter så högt upp. Fint ljus blev det också!
 
 
/Sofie

Kommentera här: