Glada barn och lampfix

Idag har jag jobbat långdag i det fina och inte längre så kalla (-8 grader) vädret. Men igår hann jag och barnen med en liten tur till lekplatsen efter lunch. Då var det fortfarande ganska kallt och lilltjejen som inte alls gillar det där med vantar skrek som en galning på vägen hem. Men på vägen dit var dom riktigt nöjda och glada.
 
 
Jag gjorde lite fynd i grovsoporna häromdagen och sitter nu och funderar över ny design åt en lampskärm och en gigantisk silverram. Lampor är väldigt kul och enkelt att göra om så att dom blir snygga och passar in i olika färgteman. Här är några superenkla lampfix.
 
 
 
 
Släng inte tygremsor som blir över när du syr. Använd dom istället till att klä om tråkiga lampfötter. Fäst med textillim eller slå helt enkelt en knut. Enkelt att byta tyget så att det matchar resten av inredningen.
 
 
Ett annat sätt att använda tygremsor på är att klä in tråkiga lampsladdar som genast blir både snygga och roliga att visa upp. På lampskärmen har jag satt grönrandig washitejp som finns i nästan alla pysselbutiker idag i underbara färger och mönster. Det är bara att plocka bort när man vill byta design, lämnar inga klisterrester på tyget.
 
 
Tråkiga lampsladdar kan man fixa till på många enkla sätt. Här har jag lindat in en sladd med två olka slags band köpta på Panduro. Ändarna är fästa med eltejp som matchar sladden.
 
 
Här har en enkel Ikealampa fått nytt liv med ett tjockt grönt band runt foten. Fäst enkelt med textillim.
 
 
Sen är det ju alltid kul att klä om lampskärmar i snygga tyger! Allt som behövs är tyg, textillim och i det här fallet lite spets. Tyget är köpt på Broarne och spetsen på Panduro. För att göra en snygg kant på insidan av lampan har jag återigen använt washitejp.
/Sofie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: