Vackert och kallt

Första semesterveckan har hittills varit väldigt mysig med underbart vackra dagar på fjället och mindre underbart kalla nätter. Inatt hade vi ca 5 grader uppe vid Storulvån och sömnen lös med sin frånvaro ända fram till gryningen. Hösten är påväg in över fjället men lite sommar dröjer sig kvar dagtid och vi njuter.
 
Första natten som tillbringades i närheten av Anjan var inte riktigt lika kylslagen och sambon var uppe och fotade denna vackra soluppgång medan barnen och jag sov sött.
 
 Vacker tältplats vid Ottsjöströmmen.
 
 
Barnen som aldrig har tältat förut älskade det och har varit så glada och nöjda. De njuter av varje sekund ute i naturen och har fyllt dagarna med vattenplask, fiske, bärplockning och äventyr. Uppe vid Anjan blev det till och med ett bad i Ottsjöströmmens kalla vatten med mycket rysningar och skratt.
 
 
Storulvån bjuder inte på lika orörd natur som skogarna runt Anjan men oerhört vackra vidder. Vi tältade bara 500 meter från fjällstationen men det kändes trots allt som att vi var helt ensamma i världen.
 
 

Sonen var omåttligt stolt över att ha tagit sig över strömmen till den stora stenen. Själv fick jag kramp bara av att sticka ner tårna i vattnet men det är en underbar känsla att kunna dricka det rena iskalla vattnet.
    
     
Fjällskog är något av det mest rogivande jag vet och igår kväll blev det så vackra
ljusspel i kvällssolen av de knotiga fjällbjörkarna.
 
 
En hel påse med kantareller plockades runt tältet och på kvällen intogs en god dricka och glass på fjällstationen innan vi åt underbara kantarellmackor och mös framför öppen eld medan mörkret sänkte sig. Tyvärr hindrade den kalla natten oss från att bli kvar och efter ytterligare en härlig dag på fjället är vi nu hemma igen. Det finns inget som säger att man måste vandra miltals med tung packning för att njuta av fjällnatur. Så länge barnen är små tänker vi göra det på vårt bekväma sätt och vi älskar det.
 
 
 
/Sofie
 
 
 

Kommentera här: