Köp som hjälper

När jag gottade ner mig i nya numret av 101 idéer tidigare idag så fastnade jag för en liten artikel om We effects samarbete med en grupp mayakvinnor i Guatemala. Kvinnorna har bildat ett vävkooperativ och We effect (tidigare Kooperation utan gränser) säljer nu två vackra kuddfodral och supersnygga väskor i sin butik vilket bidrar till en inkomst för kvinnorna och pengar till We effects arbete.
Bild lånad från weeffect.se 
 
Jag blev lite nyfiken på konceptet och lyckades hitta ytterligare en fin butik som har liknande tankesätt vid försäljningen av sina produkter. IM Fair Trade arbetar med rättvisemärkta produkter och beskriver det så här:
 
När du köper en Fair Trade produkt är du med och gör skillnad för människorna bakom produkterna. Genom rättvisa löner, bra arbetsvillkor och en säker arbetsmiljö bidrar du till en rättvisare värld. Vi är medlem i Wold Fair Trade Organization och arbetar enligt de 10 internationella kriterierna för fair trade.
 
 
 
 
 
Bilder lånade från imfairtrade.se vars webbutik är full med fina rättvisemärkta produkter.
 
 
Även IKEA har gjort en tillfällig kollektion kallad MÅNGSIDIG som beskrivs med orden; Handgjorda produkter för en bättre vardag och den släpptes i utvalda varuhus den 27 juni och säljs så länge lagret räcker. Produkterna är gjorda i Indien.
 
Bild lånad från ikea.com
 
Visst är det fint att man kan bidra lite extra samtidigt som man handlar vackra och inspirerande produkter till sitt hem? 
 
/Sofie

Kommentera här: